Γλέζος: Το «ναι» σημαίνει παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές

2015062917155154

Την εκτίμηση ότι αν από το δημοψήφισμα βγει «ναι», τότε «η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές» εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος μιλώντας στο Βήμα FM.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και δεν θα χρεοκοπήσει με το «όχι» και πρόσθεσε: «Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του, το επόμενο βήμα είναι η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά. Σύμφωνα με αυτή, για ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα-ένα χωριστά. “Έλα εδώ Ραχόι , λες μας έδωσες 26 δισ. ευρώ, ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό; Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω;».

Τέλος, ο κ. Γλέζος απορρίπτει τη συζήτηση για κυβέρνηση εθνικής ενότηταςλέγοντας: «Να γίνει εθνική κυβέρνηση με ποιούς; Με αυτούς οι οποίοι ως εκφραστές της πολιτικής, έφεραν το λαό σε αυτό το σημείο πού τον έφεραν, αντιτάχθηκαν στο θέμα της ανεργίας, στο θέμα της λιτότητας , στο θέμα του υποσιτισμού του ελληνικού λαού; Έξι χρόνια κυβερνούσαν».

freegossip.gr