Δήμος Μεσολογγίου:Aπάντηση στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά»

 

  Απαντώντας στην ανακοίνωση του συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά» σχετικά με την τακτική χρηματοδότηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης αναφέρει:

 

  «Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Μπροστά» Παν. Παπαδόπουλου σχετικά με την τακτική επιχορήγηση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε σε θέση να επισημάνουμε στον ίδιο προσεκτικότερη έρευνα στο διαδίκτυο, ή τουλάχιστον αναζήτηση επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να αποφεύγεται η παραπληροφόρηση προς τους συνδημότες μας.

  Ο κ. Π. Παπαδόπουλος, προφανώς παρασυρόμενος από τις «επιτυχίες» της κυβερνητικής πολιτικής, διέκρινε «αύξηση 7% στην τακτική χρηματοδότηση του Δήμου (ΚΑΠ) από το Υπουργείο Εσωτερικών», η οποία χρηματικά μεταφράζεται σε 30.000 ευρώ.

  Ωστόσο, με πληρέστερη μελέτη των αναρτήσεων στο πρόγραμμα «Διαύγεια», θα διαπίστωνε ότι το ανωτέρω ποσό, αντιστοιχεί στην μισθοδοσία 16 υπαλλήλων που μέχρι πρότινος κατέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και από 1-1-2016 πέρασε πλέον στην αρμοδιότητα του Δήμου μαζί με την σχετική πίστωση, η οποία να σημειωθεί ότι είναι μειωμένη κατά 3.500 ευρώ από τις πραγματικές ανάγκες»