Δημήτριος Μιχάλης-Ποιός είναι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου

25615_113522465347670_6646938_n

Το βιογραφικό του νέου διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου  το οποίο είναι αναρτημένο  στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο Αιτωλ/νίας το 1956. Το 4ο παιδί από επτά αδέλφια από γονείς φτωχούς γεωργούς, καπνοπαραγωγούς κατά βάση.

Δημοτικό: Παρακολούθησα το Δημοτικό σχολείο στο Αγρίνιο (2ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο).

Γυμνάσιο: Έδωσα εισαγωγικές στο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου, όπου και πέτυχα, και αμέσως έλαβα μεταγραφή και αναχώρησα για την Αθήνα όπου ολοκλήρωσα τη μέση εκπαίδευση στο 25ο αρρένων Αθηνών. Το σχολείο αυτό ήταν από τα πρότυπα των Αθηνών με τεράστια ποσοστά επιτυχιών στις εισαγωγικές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχοντας την τύχη να θητεύσω κοντά σε αξιόλογους εκπαιδευτές, με τη συνδρομή τους, διακρίθηκα σαν πρώτος μαθητής του σχολείου και -κατά την αποφοίτησή μου- βραβεύτηκα από τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Ι. Βαρβιτσιώτη.

Πανεπιστήμιο:  Εισήχθηκα αμέσως μετά το πέρας της μέσης εκπαίδευσης, πρώτος στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και 22ος στην Ιατρική Αθηνών την οποία και επέλεξα για τις σπουδές μου, από όπου και αποφοίτησα.

Πρόσθετες σπουδές: Στο διάστημα των σπουδών μου μετέβαινα συχνά και στον Καναδά -για οικογενειακούς λόγους, όπου ζούσαν μέλη της οικογένειάς μου- ενώ στα έτη 1985-1990 παρέμεινα εκεί για μεγάλα διαστήματα -κυρίως για οικογενειακούς λόγους- όπου εκμεταλλευόμενος την εκεί παραμονή μου παρακολούθησα κάποια άτυπα ιατρικά προγράμματα, αλλά κυρίως παρακολούθησα Τμήματα ξένων γλωσσών, τόσο στο Platon College, όσο και McGill University στο Montreal του Καναδά.

Ειδίκευση: Το 1990, έχοντας ήδη εκπληρώσει και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, αποφασίζω να αρχίσω ειδίκευση. Έχοντας γνωρίσει στον Καναδά από κοντά το ρόλο της γενικής / οικογενειακής ιατρικής και τη σαγήνη  της διαπροσωπικής σχέσης του προσωπικού γιατρού με τον ασθενή / πολίτη, αποφάσισα να ακολουθήσω τη Γενική/ Οικογενειακή Ιατρική. Ξεκίνησα ειδίκευση στο Γ.Ν. Νέας Ιωνίας “Αγία Όλγα”, ενώ σημαντικά Τμήματα κατά την ειδίκευση έκανα σε άλλα αξιόλογα νοσοκομεία όπως το Γενικό Κρατικό (“Γ. Γεννηματάς”) των Αθηνών και το Νοσ. Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα την ειδίκευση το 1993 και έλαβα κατόπιν των σχετικών εξετάσεων το σχετικό τίτλο ειδικότητας.

Μετεκπαίδευση:

  1. Ανιυπερτασικό Ιατρείο: Έχοντας γνωρίσει από κοντά στα φοιτητικά μου χρόνια έναν από τους μεγάλους δασκάλους της Ιατρικής, τον αείμνηστο καθηγητή Γ. Παπαζάχο, που το 1995 διεύθυνε το Ερευνητικό Αντιυπερτασικό Ιατρείο της Α’ Προπαιδευτικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, απευθύνθηκα σε αυτόν, ο οποίος γνωρίζοντας το ενδιαφέρων μου από τα Τμήματα κλινικής άσκησης στο Πανεπιστήμιο με δέχτηκε ευχαρίστως και μαζί με τον κύριο συνεργάτη του, καθηγητή κ. Δ. Παπαδογιάννη, υπήρξαν αξιόλογοι εκπαιδευτές μου επί σχεδόν έτος στην εξειδίκευσή μου πάνω στα θέματα υπέρτασης.
  2. Επείγουσα Ιατρική: Το ΕΚΑΒ άρχισε την εκπαίδευση γιατρών επάνω στην επείγουσα ιατρική το 1995 ξεκινώντας μόνο με αναισθησιολόγους. Το έτος 1996 συνειδητοποίησε ότι η Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική, είναι μετεκπαίδευση που πρέπει να λάβουν και γιατροί που ζούν καθημερινά στην πρώτη γραμμή της ιατρικής και έτσι δέχτηκε γιατρούς και άλλων ειδικοτήτων. Το ίδιο έτος δηλώνω ενδιαφέρον και μετά τις προβλεπόμενες εξετάσεις γίνομαι δεκτός για την ετήσια εκπαίδευση την οποία ολοκλήρωσα επιτυχώς και έλαβα το σχετικό τίτλο μετεκπαίδευσης στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική από το Υπουργείο Υγείας, μετά από σχετικές εξετάσεις κατά τα προβλεπόμενα.
  3. Δημόσια Υγεία / Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας: Εκπαιδεύτηκα επί 3μηνο σε θέματα δημόσιας υγείας & διοίκησης υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, καθώς και με συνεχή (“δια βίου”)εκπαίδευση μέσα από πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα, ΚΕΚ, σεμινάρια, σχετικά με τη διοίκηση των μονάδων υγείας, τη διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, τη διαχείριση κρίσεων, την καθιέρωση των DRGs στο σύστημα υγείας, την ανάλυση στατιστικών δεδομένων και άλλα θέματα σχετικά με την διαχείριση / διεύθυνση στην υγεία. Παράλληλα συμμετείχα και ως εισηγητής σε σχετικά φόρουμς, Ελληνικά καιδιεθνή.

Πέραν των παραπάνω βασικών και μακράς διαρκείας μετεκπαιδεύσεών μου, έχω παρακολουθήσει πλειάδα άλλων μετεκπαιδευτικών δράσεων με κύρια θέματα: την πρόληψη και προαγωγή υγείας, τη διαχείριση Χρονίων Νόσων, την επιδημιολογική μελέτη και έρευνα στον πληθυσμό, την Υπέρταση και την Επείγουσα Ιατρική, καθώς και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη διοίκηση των μονάδων υγείας.

  1. Άριστος γνώστης της πληροφορικής, δημιούργησα -με την βοήθεια κάποιων συναδέλφων σε επι μέρους τμήματα -πρόγραμμα Ηλεκτρονικού Αρχείου Ασθενών (GPs Data). Το πρόγραμμα αυτά λειτούργησε επί έτη -και λειτουργεί ακόμη- στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, ενώ λειτουργεί και σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά ιατρεία. Αποτέλεσε δε και το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ιατρικού αρχείου που χρησιμοποίησε για έτη η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Εργασία:

  1. Παρούσα θέση: Επιστημονικός Υπεύθυνος και Ιατρός στο Πολυιατρείο Υγεία, στην Αλίαρτο Βοιωτίας από τον Ιούνιο του 2013.
  2. Προηγούμενες θέσεις:

-Ιατρός ΙΚΑ Πατησίων στην Αθήνα και παράλληλα Ιδιώτης Ιατρός,

-Ιατρός του ιδιωτικού φορέα Επείγουσας Ιατρικής “Interamerican Βοηθείας” και του αντιστοίχου φορέα της εταιρείας “Ασπίς -Πρόνοια”

-Επιμελητής Α’ ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου από 1996 έως 2000

-Διευθυντής ΕΣΥ: Διευθυντεύων από το 1998 και Οργανικός Διευθυντής από το 2000 έως το 2013 στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου.