Διαδίκτυο: Προβληματική χρήση, κίνδυνοι και λύσεις

unnamed

Το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου, θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:

Διαδίκτυο: Προβληματική χρήση, κίνδυνοι και λύσεις

Εισηγήτρια θα είναι η κυρία Στέλλα Χρηστίδη, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής χρήσης του Διαδικτύου και του Ειδικού Προγράμματος Απεξάρτησης Γυναικών του 18 ΆΝΩ, Ψ.Ν.Α.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισήγηση και συζήτηση και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην κτίριο Τραπέζης της Ελλάδος).

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Η κυρία Στέλλα Χρηστίδη, η οποία κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι ψυχίατρος και, εκτός των άλλων, κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στις “Παθολογίες και Προβλήματα που Σχετίζονται με το Αλκοόλ”. Έχει εργαστεί ως ψυχίατρος στο Γ.Ν. Νίκαιας και από το Φεβρουάριο του 2011 εργάζεται στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω του Ψ.Ν.Α. Από τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε Επιστημονικά Υπεύθυνη στο Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου του 18 Άνω, ενώ από τον Αύγουστο 2014 ανέλαβε ως Επιστημονικά Υπεύθυνη και το Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών του 18 Άνω. Εργάζεται στη διάγνωση και θεραπεία του εθισμού στο Διαδίκτυο, καθώς αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την θεραπευτική ομάδα του τμήματος της, τη διαχείριση κλινικών περιπτώσεων εθισμένων ενηλίκων. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε ιατρικά συνέδρια, σε συναντήσεις ενημέρωσης της κοινότητας και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω και το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου, απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας και διαπραγματεύονται τον εθισμό στο διαδίκτυο. Σε συνεργασία με τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης οργανώνοντας παρεμβάσεις σε σχολεία, σε ομάδες γονέων και σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ενώ έχει γράψει άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο.