Διμέτωπη επίθεση Κασσελάκη κατά Κυβέρνησης και «Νέας Αριστεράς» – Ο οδικός χάρτης για το Συνέδριο

Τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο συζητά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είπε στη εισήγησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επέκρινε τη στάση της Νέας Αριστεράς στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια σημειώνοντας πως «η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες». Θέση που απέκρουσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ την αισιοδοξία του προέδρου για τις ευρωεκλογές δεν συμμερίστηκε ο κύριος Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «παγόβουνο» τις ευρωεκλογές Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση του συνεδρίου στο τέλος του Φεβρουαρίου με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

To σύνθημα για αντεπίθεση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ο Στ. Κασσελάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση. «Σε μια κυβέρνηση απροκάλυπτης διαφθοράς, που πολιτεύεται με αυταρχισμό και αδιαφάνεια, που έφτασε να λοιδορεί και να εκδικείται ακόμη κι εκείνους στους οποίους όμνυε μέχρι πρότινος: τους επιστήμονες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες» ανέφερε.

Zήτησε διευκρινίσεις για την Διακήρυξη που υπέγραψαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον υπουργό Εξωτερικών για την υπόκλιση του -όπως είπε- στον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και τα πρώτα πυρά κατά των «11» με αφορμή  τη στάση τους στη Βουλή για του servircers και τα κόκκινα δάνεια.

Με αιχμές εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι τοποθετήσεις στελεχών

«Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι, δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα» είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Προφανώς όταν υπάρχει ένα διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας. Κατά την άποψή μου η διάσπαση του κόμματος θα μπορούσε κατά ένα μεγάλο μέρος να είχε αποφευχθεί» τόνισε ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη 2η θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά» επισήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητα μας που περιγράφεται στην διακήρυξη μας και σε κάποιους δεν άρεσε. Επέλεξαν να φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό σχήμα με επιθετική πολιτική απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο οδικός χάρτης προς το Συνέδριο – Κεντρικός στόχος η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή έχει βάλει μπρος τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου στο τέλος του Φεβρουαρίου με στόχο την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κεντρική Επιτροπή μετατρέπεται σε Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με στελέχη να ζητούν ένα συνθετικό, όπως λένε, Συνέδριο και όχι ένα Συνέδριο φιέστα του αρχηγού.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το αύριο μετά και τις δύο διασπάσεις. Η λέξη που υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης είναι ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνήσει» και πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μίλησε με σκληρούς όρους και με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους «11», χαρακτηρίζοντάς τους αυλικούς των τραπεζών.

Θέση που απέκρουσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ την αισιοδοξία του προέδρου για τις ευρωεκλογές δεν συμμερίστηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας «παγόβουνο» τις ευρωεκλογές. Το χτίσιμο του νέου ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί κατ αρχάς επανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος.

Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επαφή με τα συλλογικά κύτταρα της κοινωνίας, δεξαμενές σκέψεις με τη συμμετοχή νέων στελεχών, προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια, το τεράστιο ζήτημα της στέγης, το ιδιωτικό χρέος, η διαφάνεια, όπως επισημαίνεται και η αποκατάσταση, όπως τονίζεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, του κράτους δικαίου. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει και το κείμενο των αποφάσεων για τα επόμενα βήματα και τον οδικό χάρτη μέχρι το Συνέδριο, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή: ertnews.gr