Δοξα-σμένο ντεμπούτο στην Basket League για την Λευκάδα!

191804

Θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης στη Basket League έπεσε ο ΠΑΟΚ! Η Δόξα Λευκάδας που μπήκε από το… παράθυρο στο πρωτάθλημα τάβλιασε τον «δικέφαλο του Βορρά» επικρατώντας 84-78.

Η Δόξα Λευκάδας έκανε την έκπληξη και νίκησε τον ΠΑΟΚ με 84-78 εντός έδρας και πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο της ροζ φύλλο στην ιστορία της στην Basket League στην πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, κόντρα σε ένα απογοητευτικό «Δικέφαλο».

Οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου πήραν από την αρχή το προβάδισμα και έφτασαν μέχρι το +15, ο «Δικέφαλος» κάλυψε τη διαφορά, όμως τα λάθη και η αστοχία στα τελευταία δευτερόλεπτα έδωσαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ουέλς και Σκοτ με 16, ενώ για τον ΠΑΟΚ διακρίθηκε ο Τσόχλας με 19 πόντους.

Στο πρώτο δίλεπτο, οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν το δρόμο για το καλάθι, όμως στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ απέκτησε ένα +3. Όμως στο 5-8, οι λύσεις της Δόξας στη ρακέτα έφεραν ένα σερί 7-0 και ένα +4 για τους Λευκαδίτες, με πρωταγωνιστή τον Ουέλς. Οι Ταπούτος και Σκοτ έφεραν ένα +6 και ένα +7 αντίστοιχα για τους γηπεδούχους, που έβρισκαν τις λύσεις από τους παίκτες και έφτασαν και στο +9 με τον Ρόμπινσον. Οι Γεωργάκης και Ταπούτος εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους στα ριμπάουντ και την κυριαρχία τους στην «ασπρόμαυρη» ρακέτα και διατηρούσαν μία διαφορά στο +9 με +10. Ο Σκοτ έφερε το 28-16 και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +9 για τους παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου.

Το τρίποντο του Ρόμπινσον έφερε στο 33-21 στην αρχή της δεύτερης περιόδου και ο ίδιος με νέο τρίποντο έφερε το +13, την ώρα που οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν είχαν τις απαραίτητες λύσεις από τους Αμερικανούς τους. Έτσι, οι Έλληνες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με σερί 6-0 μείωσαν στο 36-29. Ο Χρυσικόπουλος μείωσε ξανά στο -6 για τον «Δικέφαλο», την ώρα που ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε στα σουτ, αλλά υστερούσε στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες. Έτσι, ένα σερί 5-0 της Δόξας έφερε το +10 για τους νεοφώτιστους και ο Γλυνιαδάκης με προσωπικό σερί 3-0 έκλεισε το ημίχρονο στο 7 για τον ΠΑΟΚ.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα +10 με σωστές επιλογές μέσα στη ρακέτα. Ο Σκοτ με τρίποντο έφερε το 52-39 και έφερνε κοντά στην πρώτη της νίκη στην ιστορία της στην Basket League την ομάδα των Επτανήσων. Η αστοχία και τα λάθη τα ΠΑΟΚ διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τον Σκοτ να τη φέρνει στο +15. Ο ΠΑΟΚ «αφυπνίστηκε» και με σερί 10-0 μείωσε στο -5 με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα, όμως το τρίποντο του Ουέλς έφερε το 62-54 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Η Δόξα διατηρούσε +8 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως ο Τσόχλας μείωσε στο -5. Ένα προσωπικό σερί 5-9 του Ουέλς έφερε το 69-59 και δεν άφηνε τον ΠΑΟΚ να «ανασάνει». Ο Κλάντον κρατούσε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι, όμως δεν είχε τις απαραίτητες βοήθειες σε αυτό το διάστημα. Ο Χρυσικόπουλος μείωσε στο -6 και με νέο σερί 6-0 ο «Δικέφαλος» μείωσε στο -3, έχοντας βρει τις λύσεις μέσα στη ρακέτα στις τελευταίες επιθέσεις. Ο Ντόμπλας έφερε το 78-74, όμως η αστοχία στις βολές και τα βήματα του Σκοτ βοήθησαν τον ΠΑΟΚ να κάνει σερί 4-0 και να ισοφαρίσει σε 78-78 με τους Τσόχλα και Μπράιαντ. Το τρίποντο του Τσλδάρη στα 30’’ πριν τη λήξη έφερε το 81-78. Το λάθος στην επαναφορά έδωσε ξανά την μπάλα στη Δόξα και ο Ταπούτος με δύο βολές έφερε το 83-78 και ο Τσαλδάρης έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».

sport-fm.gr