Εγκαίνια αθλητικού μουσείου Αγρινίου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου με πολλές και λαμπερές αθλητικές παρουσίες και όχι μόνο. Το αθλητικό μουσείο  λειτουργεί τα τρία τελευταία χρόνια στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου, επί καθημερινής βάσης, όπου εκεί καλλιεργείται και προβάλλεται το αθλητικό ιδεώδες με σκοπό την διαπαιδαγώγηση της νεολαίας και κάθε σκεπτόμενου πολίτη, ο οποίος μέσω των μουσειακών πληροφοριών θέλει να κινητοποιηθεί και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Φέτος, τα νέα εκθέματα σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Στην χθεσινή τελετή εγκαινίων βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της ΕΨΝ Αιτωλ/νίας κ Τάκης Παπαχρήστος, καθώς και οι αγρινιώτες προπονητές κ Νικάκης, Ντάουλας και Τεροβίτσας και οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι του δήμου. Επίσης, βραβεύτηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές Νίκος Κουτσογιάννης και Κώστας Κωνσταντόπουλος. Ο πρώτος σημείωσε τα περισσότερα γκολ και ο δεύτερος είχε τις περισσότερες συμμετοχές στους αγώνες της αγρινιώτης ομάδας. Ανεξαρτήτως αν μπόρεσαν να παρευρεθούν ή όχι, στην τελετή εγκαινίων του Αθλητικού Μουσείου τιμήθηκαν οι ποδοσφαιριστές Τσάμης, Μίχος, Αποστολάκης, Βασιλείου, Μπακάκης, Δάρλας, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Φωτάκης, Μαλεζάς και Δημόπουλος. Στην τελετή μίλησαν και παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Αγρινίου κ Παπαναστασίου,  ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Α κ Θετάκης ο Πρόεδρος του Παναιτωλικού κ Κωστούλας και φυσικά ο εμπνευστής και πρωτεργάτης του μουσείου κ Μπαμπαρούτσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η προσπάθεια αυτή, η οποία είχε προβληθεί από την «Σ» στις 06/03/15, είναι η μοναδική σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα και ολόκληρο τον Δυτικό Άξονα. Στηρίζεται από τους απλούς πολίτες, αφού μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφτεί τον χώρο περισσότερα από 2.000 άτομα – μαθητές από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Η λειτουργία του Αθλητικού Μουσείου είναι καθημερινή από τις 9:00 έως τις 13:00 και τα απογεύματα από τις 6:00 έως τις 8:00. Με τις τρεις εκθέσεις που έχουν γίνει στο Αθλητικό Μουσείο Αγρινίου μέχρι και σήμερα και διήρκησαν για σχεδόν ένα ολόκληρο έτος, πλέον έχει γίνει σημείο αναφοράς.

Η πρώτη έκθεση που είχε γίνει το 2008 ήταν επί της ουσίας μια ιστορική αναδρομή στους ολυμπιακούς αγώνες από το 776 π.Χ. μέχρι και το 2004. Η επόμενη έκθεση είχε ως θέμα τα βασικά στοιχεία των τριάντα Ολυμπιακών Αθλημάτων που είναι η μπάλα, τα παπούτσια, οι ρακέτες και τα μπαστούνια, ενώ η τρέχουσα και τρίτη έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες, θα διαρκέσει έως και το τέλος Ιουνίου έχει ως θέμα το ποδόσφαιρο σε όλες τις εκφάνσεις του, το τοπικό δηλαδή ποδόσφαιρο, το ελληνικό, το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η έκθεση αυτή, βασίζεται κυρίως στην προσωπική προσπάθεια του κ. Μπαμπαρούτση, που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αθλητικού Μουσείου, περιλαμβάνει και εκθεσιακό υλικό από φιλάθλους του αθλήματος, της ΠΑΕ Παναιτωλικός, καθώς επίσης και από σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Κώστας Καραγκούνης, ο Στράτος Αποστολάκης και ο Άγγελο Χαριστέας.

Για πληροφορίες για το Αθλητικό Μουσείο ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6977-591-714 καθώς επίσης και στο 26410 – 24767.

Βέβαια, η ύπαρξη του μοναδικού Αθλητικού Μουσείου σε ολόκληρο τον Δυτικό Άξονα θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο, τόσο για τους φορείς του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας, αλλά και για τους πολίτες και τους μαθητές, αρχής γενομένης από τα άτομα του αθλητισμού. Η αξιοποίησή του μπορεί αρχικά να ξεκινήσει από την επίσκεψη περισσότερων σχολείων της περιοχής και να φτάσει ως την μόνιμη στέγασή του. Ακόμη, ο κ. Μπαμπαρούτσης, η ΓΕΑ και ο Σύλλογος Φίλων Αθλητικού Μουσείου προσφέρουν στους μαθητές – επισκέπτες βιβλία για την σχολική τους βιβλιοθήκη, για τους μαθητές, αναμνηστικά στους εκπαιδευτικούς και μια μπάλα ποδοσφαίρου στο κάθε σχολείο, που είναι προσφορά της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»