Εγκαίνια της έκθεσης «Μνημεία, Πόλεις, Ακροπόλεις» – Διαχρονικό ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού

af2ec973-abe6-45e8-b6f6-c9eec8cd4d03

 

  Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 14/2 στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου Μεσολογγίου,  τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  «Μνημεία, Πόλεις Ακροπόλεις», από το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κων/νο Γιαννόπουλο και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας & Λευκάδας Ολυμπία Βικάτου.

  Όπως περιγράφεται στο θέμα της, η έκθεση φωτογραφίας αποτελεί μια διαχρονική περιήγηση στην «ιερή γη του Μεσολογγίου», από τους προϊστορικούς και πρώιμους ιστορικούς χρόνους έως τη νεώτερη ιστορία της περιοχής. Στις φωτογραφίες που εκτίθενται, αποτυπώνεται η αρχαιολογική έρευνα ετών σε ένα γεωγραφικό χώρο ο οποίος όπως αναφέρθηκε από την κυρία Βικάτου κατά την ομιλία της,  χαρακτηρίζεται από πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, το οποίο παρακολουθείται σε όλες τις χρονικές περιόδους από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Χαρακτηριστική της διαχρονικής ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι η συγκέντρωση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μέσα και γύρω από την σύγχρονη πόλη του Μεσολογγίου.

  Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου  στον χαιρετισμό του, επεσήμανε ότι η συνδιοργάνωση της έκθεσης από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της υποψηφιότητας του Μεσολογγίου για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Αποτελεί δε, μια ιδιαίτερα αξιόλογη ευκαιρία και δυνατότητα πρώτης ξενάγησης στους μοναδικούς πολιτισμικούς θησαυρούς της γης του Μεσολογγίου.  

  Η έκθεση θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού έως την 29η Φεβρουαρίου 2016, με ώρες λειτουργίας καθημερινά από 9.00 το πρωί έως 13.00 και απογεματινές ώρες από 18.00 έως 20.00 μ.μ.