Εκδήλωση από τη Γ.Ε.Α:«Ο κινηματογράφος στο Αγρίνιο, το χθες και το σήμερα»

109f4cc9-3b33-4dce-988c-8cf44eded86e

 

Το Τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου διοργανώνει διήμερη εκδήλωση στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015 στο Παπαστράτειο Μέγαρο, με τίτλο «Ο κινηματογράφος στο Αγρίνιο, το χθες και το σήμερα».

Η πρώτη ημέρα θα είναι αφιερωμένη σε εκείνους τους  Αγρινιώτες, που ασχολήθηκαν επαγγελματικά με την διάδοση του κινηματογράφου στην πόλη μας και σε εκείνους τους Αγρινιώτες, που μέσω του κινηματογράφου ανέδειξαν το Αγρίνιο.

Η εκδήλωση με καλεσμένους τον Κωνσταντίνο Βοσκόπουλο και τον Θωμά Μανιάκη, θα γίνει αφορμή να θυμηθούμε ιστορίεςγια πολλούς ξεχασμένες. Θα μιλήσουν επαγγελματίες του χώρου, θα παρουσιαστούν  φωτογραφίες εποχής, που δείχνουν ανθρώπους και χώρους που δεν υπάρχουν πια. Στο τέλος της εκδήλωσης θα τιμηθούν με αναμνηστικές πλακέτες όλοι όσοι μέσα από αυτή τους την ενασχόληση, βοήθησαν το Αγρίνιο να διαμορφώσει αστικό χαρακτήρα.

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη σε Αγρινιώτες νέους βραβευμένους καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με τον κινηματογράφο. Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Χαντζής, η Λουκία Τζωρτζοπούλου και ο Θανάσης Βαλαώρας θα μιλήσουν για την δουλειά τους, θα προβληθούν ταινίες τους μικρού μήκους και θα ακούσουμε για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Παράλληλα θα υπάρχει στους χώρους του Παπαστρατείου Μεγάρου έκθεση με παλιές αφίσες ταινιών, φωτογραφίες και άλλο παλιό διαφημιστικό υλικό καθώς και φορητές μηχανές προβολής κινηματογραφικών ταινιών, που χρησιμοποιούνταν για προβολές σε χώρους εκτός ειδικών αιθουσών.

Πρόκειται για μια σημαντική διπλή εκδήλωση που έχει στόχο να τιμηθούν άνθρωποι του χώρου και να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες που το έργο τους πρέπει να γίνει γνωστό.