Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, απέναντι από τη Βουλή!

550_334_551983

Επίθεση με χειροβομβίδα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία.

Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από τα θραύσματα να τραυματιστεί ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός που μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή μέχρι το πρωί.

Μία μοτοσυκλέτα βρέθηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος. Οπως διαπιστώθηκε είναι κλεμμένη και ερευνάται αν πρόκειται για τη μοτοσυκλέτα των δραστών.

Στην περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη συνεχίζονται οι έρευνες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την περισυλλογή υπολειμμάτων του μηχανισμού, καθώς και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Επιτόπου βρίσκονται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που συλλέγουν στοιχεία ενώ οι δράστες αναζητούνται.

real.gr