Επισκέψεις Σχολείων της Ναυπακτίας στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι επισκέψεις των σχολείων της Ναυπακτίας στο ΧΥΤΑ της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στη Βλαχομάνδρα. Οι επισκέψεις  αυτές έχουν ως στόχο να ενημερωθούν οι μαθητές για την λειτουργία του ΧΥΤΑ, για το που καταλήγουν τα σκουπίδια που πετάμε και κυρίως να γνωρίσουν την σημασία της ανακύκλωσης.

Οι μαθητές ξεναγούνται στους χώρους και ενημερώνονται από τα μέλη του Συνδέσμου για την απόθεση των σκουπιδιών στο κύτταρο, για τους κανόνες υγιεινής που διέπουν την λειτουργία του χώρου και στη συνέχεια, μαθαίνουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και που πρέπει να τα ρίχνουμε.

Στη συνέχεια οι άνθρωποι του Συνδέσμου, διανέμουν σακούλες για τα ανακυκλώσιμα υλικά και έντυπο υλικό έτσι ώστε τα παιδιά να ενημερώσουν και τις οικογένειές τους. Σημαντική είναι και η ενημέρωση που γίνεται για την κομποστοποίηση και πως μπορούμε όλοι μας να συμμετέχουμε σε αυτή.

Το πρωί της Τετάρτης στο ΧΥΤΑ της Βλαχομάνδρας βρέθηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Αντιρρίου και όπως δήλωσαν και τα ίδια τα παιδιά έμειναν ενθουσιασμένα με τον τρόπο λειτουργίας του χώρου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Αριστείδης Λουκόπουλος τόνισε πως οι ενημερώσεις και οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση των απορριμμάτων θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα

Την ικανοποίησή τους για τις επισκέψεις αυτές εξέφρασαν και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Βλαχομάνδρας Βασίλης Κωστούλας αλλά και το μέλος του Συνδέσμου και ξεναγός των μαθητών Αγγελική Σμπούκη Πελέκη.

Κοινή διαπίστωση όλων, το γεγονός ότι οι μικροί μαθητές και γενικότερα η νέα γενιά μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην διαχείριση των σκουπιδιών καθώς αυτοί θα είναι που θα δώσουν την ώθηση στις οικογένειές τους για την διαχείριση  και ανακύκλωση των απορριμμάτων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας σημείωσε πως μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ανακύκλωση καθώς σύμφωνα και με τα στοιχεία που διαθέτει ο Σύνδεσμος, το ποσοστό των σκουπιδιών που πλέον ανακυκλώνονται στην περιοχή μας έφθασε στο 20% από το 7% που ήταν τα δύο προηγούμενα χρόνια. « Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε τις δράσεις για την ευαισθητοποίηση των παιδιών, τα οποία με την επίσκεψή τους στο χώρο βλέπουν και την άψογη λειτουργία του. Σκοπός μας είναι να διαμορφώσουμε μια αίθουσα στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ, έτσι ώστε οι μαθητές με την βοήθεια και διαδραστικού πίνακα να κάνουν μάθημα πάνω σε θέματα που άπτονται με τον ΧΥΤΑ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλαμούρας.

lepantortv.gr