Η.Β: Με έξωση απειλούνται χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες στην Αγγλία

Περισσότερα από 70.000 μονογονεϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έξωση αυτόν τον χειμώνα εν μέσω προειδοποιήσεων ότι «υφίστανται το μεγαλύτερο βάρος» της στεγαστικής κρίσης στην Αγγλία, αποκαλύπτουν τα στοιχεία.

Μια έρευνα του Shelter διαπίστωσε ότι ένας μονογονέας στους επτά , δηλαδή περισσότεροι από 70.000 , αντιμετωπίζει έλλειψη στέγης μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το YouGov και χρηματοδοτήθηκε από την Nationwide Building Society, διαπίστωσε ότι περισσότεροι από δύο στους πέντε μονογονείς (41%) δηλώνουν ότι έχουν δανειστεί χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο τους, σε σύγκριση με το 27% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά.

Σχεδόν το 60% δήλωσε ότι φοβάται μήπως μείνει άστεγος λόγω της αύξησης του κόστους στέγασης, σε σύγκριση με το 40% των νοικοκυριών χωρίς παιδιά.

Το μέσο ενοίκιο εκτός Λονδίνου είναι 10% υψηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο, στις 1.278 £ το μήνα, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία από τον ιστότοπο ακινήτων RightMove.

Στο κεντρικό Λονδίνο, το μέσο μηνιαίο ενοίκιο φτάνει τα 2.627 £, 12.1% πιο αυξημένο σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο αριθμός των ιδιωτών ιδιοκτητών που επιδιώκουν να εκδιώξουν τους ενοικιαστές μέσω των δικαστηρίων έχει αυξηθεί σε υψηλό επταετίας, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η χρήση εξώσεων χωρίς υπαιτιότητα «εκτινάσσεται εκτός ελέγχου».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε  στην εφημερίδα Guardian :

«Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των ενοικιαστών, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στο κοινοβούλιο, θα καταργήσει το άρθρο 21 εξώσεις «χωρίς υπαιτιότητα», παρέχοντας έναν δικαιότερο, ασφαλέστερο και υψηλότερης ποιότητας ιδιωτικό μισθωμένο τομέα.

«Έχουμε επίσης ανακοινώσει μια σημαντική αύξηση στο τοπικό επίδομα στέγασης που θα ωφελήσει 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος κατά μέσο όρο £ 800 ετησίως από τον Απρίλιο του 2024».

Πηγή: ertnews.gr