Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. υπέρ της διάσωσης και της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας

Οι άνθρωποι της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια υπέρ της διάσωσης και της ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας, το οποίο βρίσκεται στους λόφους του Αντιρρίου και διαθέτει την καλύτερη θέα προς τη Ζεύξη.

Η δέσμευση των ανθρώπων της εταιρείας, ντόπιων ως επί το πλείστον πολιτών, είναι ταυτόχρονα και δέσμευση της ίδιας της εταιρείας, υπέρ της ιστορικής κληρονομιάς του τόπου στον οποίο δραστηριοποιείται.

Κάποιοι από τους μαθητές που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο (6 & 7 Ιουνίου) στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου, στο πλαίσιο του 3ου μαθητικού φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου είναι δικά τους παιδιά.

Όλα τους όμως είναι μικροί πολίτες που μαθαίνουν να είναι ενεργοί στην προσπάθεια για τη διαφύλαξη των μνημείων και μιας αρχαίας παράδοσης, προκειμένου να ανταποκριθούν στο -εξίσου αρχαίο- καθήκον να παραδώσουν την ιστορία του παρελθόντος στις γενιές του μέλλοντος.

Πρόκειται για μία κατεύθυνση προς την οποία η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. συμβαδίζει με τον Δήμο Ναυπακτίας, τη ΛΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Είναι μια κοινή προσπάθεια, η οποία (στο μέτρο που αφορά τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.) θα εντείνεται και θα διευρύνεται όσο προχωρά, στη βάση μιας πολυμερούς συνεργασίας που καλείται να έχει το μέλλον που δικαιούται το παρελθόν της πατρίδας μας.