Η ‘Ενωση οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας για τον σεισμό στη Λευκάδα

 

Το Δ.Σ. του σωματείου εκφράζει τη συμπαράσταση  και την αλληλεγγύη του στους σεισμόπληκτους της Λευκάδας  και τα συλλυπητήρια  του στις οικογένειες των θυμάτων .

Κάθε φορά που χτυπάει ο εγκέλαδος  ή έχουμε πλημμύρες  στις διάφορες περιοχές της χώρας , ανεξάρτητα από το μέγεθος των ζημιών και δυστυχώς  με απώλειες πολλές φορές  ζωών, έρχεται στην επιφάνεια  η αδιαφορία της πολιτείας  για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης  και αντιπλημμυρικής προστασίας της χώρας .

Η  Ομοσπονδία  Οικοδόμων χρόνια τώρα έχει επεξεργασμένη πρόταση  για ενιαίο  κατασκευαστικό φορέα στον κλάδο  των κατασκευών από τη μελέτη, την κατασκευή, την επίβλεψη, τη συντήρηση και ιδιαίτερα για μέτρα  που θα συμβάλουν στην πρόληψη  των επιπτώσεων  από τα φαινόμενα της φύσης  σεισμούς, πλημμύρες κ.λ.π.  

Καλούμε άμεσα την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να πάρουν  α) μέτρα για την προστασία  των πληγέντων  και β) για την εξέταση  όλων των δημοσίων κτιρίων σ’ όλη τη χώρα και όχι μόνο στην περιοχή της Λευκάδας, και τις  αρμόδιες υπηρεσίες του νομού Αιτωλ/νίας να εξετάσουν  όχι μόνο τα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές αλλά όλα τα δημόσια κτίρια.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα συσπειρωμένοι στα ταξικά σωματεία στο ΠΑΜΕ να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση  τέτοιων μέτρων που, εκτός  από την πρόληψη και περιορισμό των επιπτώσεων των φυσικών φαινομένων,  θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις  για να μπορέσουν οι συνάδελφοι του κλάδου να βρουν μεροκάματο  και να περιοριστεί η ανεργία.

Φυσικά , για να παρθούν τέτοια μέτρα  για κάλυψη των αναγκών  συνολικά της κοινωνίας, απαιτούνται  και ανάλογες πολιτικές που μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις  δεν έχουν στον προσανατολισμό τους να εφαρμόσουν,  γιατί στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα  που μόνο σκοπό έχει το κέρδος. Ο κοινός αγώνας της εργατικής τάξης  και των άλλων λαϊκών στρωμάτων  μπορεί να ανοίξει το δρόμο  ο πλούτος  που παράγεται να αξιοποιείται για τις σύγχρονες ανάγκες  της κοινωνίας.

Το Δ.Σ.