Η Πάτρα τίμησε τη θυσία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα

Η Πάτρα τίμησε τη θυσία του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα – Αποδοκιμασίες από μερίδα συγκεντρωμένων στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Μαζική και δυναμική και φέτος η πορεία στη μνήμη του καθηγητή

Με μια μαζική συγκέντρωση έξω από το σχολείο στην πλατεία Βουδ, όπου ο Νίκος Τεμπονέρας δέχθηκε το δολοφονικό χτύπημα από τον τότε πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Καλαμπόκα στις 8 Γενάρη του 1991, η κοινωνία της Πάτρας, τίμησε το απόγευμα του Σαββάτου τη θυσία του αγωνιστή καθηγητή.

Παρόντες, όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση ήταν η σύζυγος και τα παιδιά του Νίκου Τεμπονέρα.

Για τον καθηγητή μίλησαν ο γραμματέας του ΕΑΜ Μιχάλης Βασιλάκης, ο Χρήστος Σιάχος από την ΕΛΜΕ Αχαΐας, ο Θ. Μαλαγάρης και ο Σταύρος Πετράκης από την Διδασκαλική Ομοσπονδία και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, μια ομάδα από τους συγκεντρωμένους αποδοκίμασε, τόσο την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, όσο και τους άλλους δυο βουλευτές του κόμματος, αλλά και την αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής του κόμματος.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και Α. Ριζούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Γρηγόρης, η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Μπίρμπα, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρα Σταυρούλα Νικολάου, ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ρώρος, ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου κ.ά.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μαζική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με κατάληξη το πρώην Παράρτημα επί της οδού Κορίνθου.http://www.thebest.gr/