Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο συνέδριο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών

unnamed

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενδυναμώνοντας τη σχέση της με το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριό του που θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή 8-10 Μαΐου 2015 στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στο Kyllini Beach Resort.

Το συνέδριο έχει τίτλο «Συνέδριο για επίκαιρα θέματα της ελληνικής οικονομίας, τα αναλυτικά εργαλεία και τις πρακτικές οικονομικού σχεδιασμού» και κατά τη διάρκειά του θα αναπτυχθούν θεματικές που αφορούν στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας, με έμφαση στη Δυτική Ελλάδα, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις αναπτυξιακές προκλήσεις.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει με δύο θεματικές ενότητες στο συνέδριο:

Σάββατο 9 Μαΐου (12:00-13:30): Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα «Η κοινωνική διάσταση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» και

Κυριακή 10 Μαΐου (11:45-13:15): Γιώργος Αγγελόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας «Η Αναπτυξιακή διάσταση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος «η συμμετοχή της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο συνέδριο έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε μετά και την υπογραφή της Προγραμματικής  Σύμβασης με στόχο την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις διαδικασίες σύνταξης, παρακολούθησης και αξιολόγησης του πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος περιόδου 2014-2020 και την υποστήριξη συμμετοχής σε αναπτυξιακά προγράμματα».

Και συνέχισε ο κ. Αγγελόπουλος: «Ουσιαστικά η συμμετοχή και η συνεργασία μας είναι πολύ σημαντική, καθώς αναφερόμαστε στο μεγαλύτερο ερευνητικό ίδρυμα για την οικονομική επιστήμη στην Ελλάδα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Αποτελεί το πλέον αξιόπιστο οικονομικό σύμβουλο της Ελληνικής Πολιτείας και σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά, ώστε να αναπτύξουμε ένα γόνιμο διάλογο που θα μας επιτρέψει να στρέψουμε την έρευνα στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας».