Η Air France σκοπεύει να θέσει ξανά σε ισχύ τις πτήσεις Παρισιού – Τελ Αβίβ στις 24 Ιανουαρίου

“Η Air France σκοπεύει να επαναλάβει τις πτήσεις της μεταξύ Παρισιού (από το αεροδρόμιο Σαρλ-ντε-Γκολ) και Τελ Αβίβ από τις 24 Ιανουαρίου με τρεις πτήσεις την εβδομάδα κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή”, ανακοίνωσε σήμερα (9/1) η γαλλική αεροπορική εταιρία.

H Air France είχε αναστείλει τα δρομολόγιά της μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα πτήσεων θα είναι πολύ πιο περιορισμένο σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν από την 7η Οκτωβρίου, δηλαδή δύο καθημερινές συνδέσεις με μεγάλα αεροσκάφη Airbus A350.

Επίσης, “η Air France υπενθυμίζει ότι η ασφάλεια των πελατών της και των πληρωμάτων της είναι απόλυτη προτεραιότητά της. Η εταιρία παρακολουθεί συνεχώς τις γεωπολιτικές εξελίξεις στις περιοχές που εξυπηρετεί και στις οποίες πετούν τα αεροσκάφη της προκειμένου να εγγυάται το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας των πτήσεων”, υπογράμμισε η εταιρία.

Από την πλευρά της, η Transavia, η θυγατρική χαμηλού κόστους του ομίλου Air France-KLM, η οποία είχε επίσης αναστείλει τις συνδέσεις της, “επεξεργάζεται επί του παρόντος το πρόγραμμά της για την επανάληψη των πτήσεων προς το Τελ Αβίβ από τις αρχές Φεβρουαρίου”, δήλωσε σήμερα το βράδυ εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση της Air France εκδίδεται την επομένη της ημερομηνίας που είχε αναγγείλει προηγούμενα ο γερμανικός όμιλος Lufthansa για την επανάληψη των συνδέσεών του με το Ισραήλ.

“Οι αεροπορικές εταιρίες του ομίλου θα προσφέρουν” από τις 8 Ιανουαρίου “συνολικά 20 συνδέσεις την εβδομάδα από και προς το Τελ Αβίβ”, ή το 30% του κανονικού προγράμματος, ανακοίνωσε η γερμανική εταιρία, στην οποία ανήκουν οι αυστριακές αερογραμμές Austrian Airlines και η ελβετική SWISS, στις 15 Δεκεμβρίου.

Πολλές ακόμη αεροπορικές εταιρίες σταμάτησαν να πετούν προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τις ρουκέτες που εκτοξεύονταν από τη Γάζα, κυρίως προς την περιοχή του Τελ Αβίβ.

Η Air France πραγματοποίησε μερικές συνδέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Γαλλίας στην αρχή της σύγκρουσης, αλλά ήταν ειδικές πτήσεις που ναυλώθηκαν από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό Γάλλων πολιτών.

Οι ισραηλινές αερογραμμές El Al από την πλευρά τους συνέχισαν τις πτήσεις τους.

Η σύγκρουση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ εισήλθε την Κυριακή στον τέταρτο μήνα της. Κατά την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος την 7η Οκτωβρίου από τη Λωρίδα της Γάζας στο ισραηλινό έδαφος σκοτώθηκαν σχεδόν 1.140 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε ισραηλινά στοιχεία.

Εν είδει αντιποίνων, το Ισραήλ ορκίστηκε να καταστρέψει τη Χαμάς, η οποία έχει την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, και εξαπέλυσε επίθεση στο παλαιστινιακό έδαφος με μαζικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις. Από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στις 27 Οκτωβρίου, 185 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων οι εννέα τη Δευτέρα, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 23.210 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Χαμάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP