Η Twitter απενεργοποίησε την ενσωμάτωση MD-DOS παιχνιδιών

550_334_348745

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες του Twitter ανακάλυψαν ότι είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν το χαρακτηριστικό ενσωμάτωσης συνδέσμων που προσφέρει η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτούν links παλαιών MS-DOS παιχνιδιών.

Χρησιμοποίησαν το ίδιο σύστημα –Twitter Cards- που επιτρέπει σε εικόνες, βίντεο και άλλο υλικό να εμφανίζεται στην γραμμή ροής του Twitter. Μέσω του ίδιου συστήματος εμφανίζονται και οι διαφημίσεις.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση διαδραστικών μέσων –και ιδιαίτερα παιχνιδιών- εντός αυτού του συστήματος είναι ενάντια στους όρους χρήσης του Twitter, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως αναφέρεται στους όρους: «Δεν επιτρέπεται η ενσωμάτωση διαδραστικού υλικού στο μέσο αναπαραγωγής οπτικοακουστικού υλικού που δεν σχετίζονται με το περιεχόμενο του Card Player, όπως οι αγορές, τα παιχνίδια, οι δημοσκοπήσεις, τα μηνύματα και η εισαγωγή δεδομένων».

Για τον λόγο αυτό το Twitter απενεργοποίησε τη λειτουργία, απογοητεύοντας πολλούς χρήστες.

real.gr