Θρίλερ με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας – Άγνωστο πότε θα αρχίσει η συζήτηση

77771418325283

Άγνωστο παραμένει πότε θα αρχίσει η συνεδρίαση της Ολομέλειας, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκαλεί διάσκεψη των Προέδρων.

Η Βουλή πρέπει να εγκρίνει την κυβερνητική πρόταση και να εξουσιοδοτήσει τον Πρωθυπουργό να μεταβεί στις Βρυξέλλες για συμφωνία.

Τις τελευταίες ώρες καταβάλλονται προσπάθειες να καμφθούν οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Κατά τη διαδικασία στην Ολομέλεια, θα τοποθετηθούν αρχικά οι εισηγητές, στη συνέχεια θα πάρουν τον λόγο κάποιοι βουλευτές, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον το θελήσουν.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το άρθρο 89 -με βάση το οποίο εισήχθη προς συζήτηση η ελληνική πρόταση ως νομοσχέδιο στη Βουλή- στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι υποχρεωτικές οι τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, οι αρχηγοί προτίθενται να τοποθετηθούν.

Νωρίτερα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η διεξαγωγή της συζήτησης με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, της συζήτησης του νομοσχεδίου που εξουσιοδοτεί την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να διαπραγματευτεί προκειμένου να συνάψει νέα δανειακή σύμβαση.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ (αν και με διαφορετικό σκεπτικό), ενώ καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

newpost.gr