Κάλεσμα της Β΄Ε.Λ.Μ.Ε στο συλλαλητήριο στη Πλατεία Ειρήνης του Αγρινίου την Πέμπτη

 

Συνάδελφοι το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση καθώς ολοκληρώνει το έγκλημα που ξεκίνησε με τους προηγούμενους αντικοινωνικούς ασφαλιστικούς νόμους.

Με το νέο ασφαλιστικό μπαίνει οριστικό τέλος στο δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης με αλληλεγγύη των γενεών και αυτό μετατρέπεται καθαρά σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό.  

Εκτός από τις συντάξεις της φτώχιας και της εξαθλίωσης για δουλειά μέχρι τα γεράματα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, πλήττεται ιδιαίτερα η νέα γενιά αφού με την ανεργία στους νέους να έχει φτάσει το 60%, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την ανασφάλιστη εργασία, τα 40 χρόνια ασφάλισης μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να χαρακτηριστούν.

Είναι προφανές ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που είναι η πιστή εφαρμογή του 3ου και πιο βάρβαρου μνημονίου, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι έχουν ψηφίσει επίσης Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Πρόκειται για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων που επιρρίπτει τα βάρη στους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους δηλαδή στα φτωχά λαϊκά στρώματα που έχουν εξουθενωθεί και ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης μετά από επτά χρόνια σκληρής λιτότητας.

 

Συνάδελφοι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και των προθύμων να την εφαρμόσουν είναι ο δρόμος του αγώνα.

Συμμετέχουμε όλοι και όλες στη γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και στο συλλαλητήριο στη Πλατεία Ειρήνης του Αγρινίου στις 11.00 πμ.