Και επίσημα οι Δήμοι Αγρινίου και Αμφιλοχίας στην Κοινωνική Σύμπραξη Π, FullSizeRender

0dc86ec9-949b-4d13-a085-688c714d5c72

 

Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κας Χριστίνας Σταρακά, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12/7/2016, συνεδρίαση των εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι, Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους(Τ.Ε.Β.Α) και στο οποίο η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είναι Επικεφαλής Εταίρος.

 Στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι παραβρέθηκαν, εκ μέρους της Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος  Καραγεώργος, από την Ι.Μ. Ναυπάκτου & Αγίου  Βλασίου ο π. Θωμάς Βαμβίνης, ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Ν. Καραπάνος, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ν. Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμφιλοχίας κ. Γ. Αλπός, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπακτίας κ. Δ. Παπακωστόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων αυτών «ΑΛΚΥΟΝΗ» κ. Γρ. Παναγιωτόπουλος, η Πρόεδρος του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Δ. Σαμαντά, η Διευθύντρια του Σελίβειου Γηροκομείου Μεσολογγίου κα Θ. Κουτσαγγέλη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν το να ενταχθούν οι Δήμοι Αγρινίου και Αμφιλοχίας ως εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, γεγονός το οποίο και έγινε ομόφωνα  αποδεκτό.

Στην συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση και διαλογική συζήτηση κατά την οποία η Αντιπεριφερειάρχης κα Σταρακά αναφέρθηκε στην πορεία του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συνεργασία μεταξύ των εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης  προκειμένου να υλοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι διανομές των τροφίμων και ειδών Β.Υ.Σ, στην πορεία  της διαγωνιστικής διαδικασίας των διεθνών διαγωνισμών που είναι σε εξέλιξη και, τέλος, στις συνοδευτικές δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν  εκ μέρους των εταίρων.

Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να αποφασιστεί η τελική επιλογή των επιλέξιμων δράσεων, αποφασίστηκε, εντός των προσεχών ημερών, να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χ. Σταρακά εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο για την πορεία του προγράμματος όσο και για την ένταξη των Δήμων Αγρινίου και Αμφιλοχίας στην Κοινωνική Σύμπραξη, αναφέροντας: «Πιστεύω ότι έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας όλοι και οι συμπολίτες μας που είναι πιο ευάλωτοι ξέρουν ότι δεν θα μείνουν για κανένα λόγο μόνοι. Η Αιτωλοακαρνανία έχει μια πολύ ισχυρή Κοινωνική Σύμπραξη, είναι μπροστά και σε αυτό το πρόγραμμα και πιστεύω ότι όλοι οι Δήμοι μας, με την εμπειρία που διαθέτουν, θα κάνουν ταχύτερη, ποιοτικότερη και πιο αξιοπρεπή την βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες»