Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κατά της Δημοτικής Αρχής

 

Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου  καταγγέλλει  στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής τις απαράδεκτες, προκλητικές  φασιστικού περιεχομένου ενέργειες  της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγρινίου, που με εντολή του Αντιδημάρχου καθαριότητας, κ. Καλαμπαλίκη Ανδρέα, εργαζόμενοι του Δήμου κατέβασαν σήμερα Σάββατο 14 Νοέμβρη αφίσες του Ε.Κ.Α. και του ΠΑΜΕ, που καλούσαν το λαό της περιοχής στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου 3 μέρες πριν τον γιορτασμό της επετείου. Οι ενέργειες αυτές μας βάζουν σε υποψίες γιατί από ότι φαίνεται οι αγώνες της γενιάς του πολυτεχνείου και τα μηνύματα του, κάποιους ενοχλούν και σήμερα.

Όσον αφορά τους συγκεκριμένους εργαζόμενους να μην είναι τόσο πρόθυμοι σε τέτοιου είδους εντολές  των προϊσταμένων τους και μάλιστα σε μέρα αργίας (Σάββατο). Καλούμε το Δ.Σ. των εργαζομένων του Δήμου να πάρει άμεσα θέση καταδικάζοντας τέτοιου είδους ενέργειες και εντολές. Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους και λαό της περιοχής να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 και ΩΡΑ: 6 μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, εκδήλωση για τη νεολαία και την ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 και ΩΡΑ: 7μ.μ. στην εκδήλωση συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Ο κ. Αντιδήμαρχος εκπροσωπώντας την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, δείχνει υπέρμετρο ενδιαφέρον για την «επιφανειακή» καθαριότητα του κέντρου της πόλης που «ρυπαίνεται» από τα προπαγανδιστικά υλικά του ΕΚΑ, των σωματείων του και του ΠΑΜΕ. Για την κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες αδιαφορούν, ή μάλλον συμβάλλουν με τον τρόπο τους, στο να υλοποιείται και μέσα από το Δήμο η αντιλαϊκή – αντεργατική  πολιτική.

Είναι φανερό ότι ενόχλησε η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της περιοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη. Απαιτούμε άμεσα από τους αρμόδιους, τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, για να πάρει θέση καταδικάζοντας αυτές τις προκλητικές ενέργειες.

Η τρομοκρατία και η φίμωση της προβολής των απόψεων του ταξικού κινήματος δε θα περάσει.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε πρόκειται να συμμορφωθούμε σε τέτοιου είδους υποδείξεις.