Κατατίθεται απόψε η πρόταση για τη συμφωνία στη Βουλή. Εστάλη ταυτόχρονα και στον Ντάισελμπλουμ

Ποιά γνωστά "ονόματα" μένουν εκτός βουλής | Ηχηρές απουσίες από τη νέα Βουλή

Εστάλη ταυτόχρονα και στον Ντάισελμπλουμ – Αύριο στις 2 το μεσημέρι συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής για να εξουσιοδοτήσει Τσίπρα, Δραγασάκη, Τσακαλώτο να διαπραγματευθούν και να υπογράψουν τη συμφωνία με τους εταίρους.

Η βάση των προτάσεων της κυβέρνησης θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή και θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση από το Σώμα του ελληνικού Κοινοβουλίου προς τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών για να διαπραγματευθούν στις Βρυξέλλες.

Η διαδικασία θα γίνει με τη μορφή του κατεπείγοντος και όπως επισημαίνεται ότι δεν θα είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δεν θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά η ψηφοφορία θα γίνει μόνο για την εξουσιοδότηση από τη Βουλή στην διαπραγματευτική ομάδα.

Μάλιστα έχει επιστρέψει εκτάκτως το προσωπικό της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και περιμένει το κείμενο που θα του στείλει το Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει κανονική διαδικασία στη Βουλή, ώστε η συμφωνία που θα έχει προκύψει να γίνει Νόμος του Κράτους.

Σήμερα το βράδυ οι προτάσεις θα αποσταλούν στον επικεφαλής του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα τις προωθήσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σήμερα το βράδυ θα αποσταλούν και στους επικεφαλής των Θεσμών.

protothema.gr