Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα 2,8 δισ. ευρώ

080711

Στόχος η έγκριση της υποδόσης από το EuroWorking Group στις 29 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσης παραμένει όπως έχει ήδη καθορισθεί και προβλέπει την έγκριση από το EuroWorking Group στις 29 Σεπτεμβρίου και την οριστική απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Στο νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνονται οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (ασφάλιση στον ΟΓΑ για περιοχές με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους), την κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας αλλά και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.

Επίσης θα περιλαμβάνεται η μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά και τη μεταφορά της ομάδας των ΔΕΚΟ στο καινούργιο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και η λειτουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Χθες ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων) το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης αξιοποίησης του Ελληνικού. Καταψήφισαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

newsbeast.gr