Κατηγορηματικές διαψεύσεις Μαρινάκη και Διαματάρη για «υπουργοποίηση» Κασσελάκη – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις κατηγορηματικές διαψεύσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη όσο και του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, προκάλεσε η δήλωση του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφημερίδα Documento, ότι το 2019 είχε προταθεί στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετέχει στην πρώτη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα. Το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης Καπνισάκης.

Ο Αντώνης Διαματάρης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Για προϊόν επιστημονικής φαντασίας έκανε νωρίτερα λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στερείται σοβαρότητας η είδηση» τόνισε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον Σκάι 100,3.

«Επειδή μιλά αβίαστα για ‘fake news’ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι έχει σωστή ενημέρωση από τον Προϊσταμενό του; Ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως ‘αρθρογράφο υποστηρικτή’ του κ. Μητσοτάκη. Μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του. Επίσης, αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον Προϊστάμενό του σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο Υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη». Αυτά αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή διάψευση του κ. Διαματάρη μέσω ανάρτησης του στο «Χ», αναφέρουν: «ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμη πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε ‘μετά τις εθνικές εκλογές’… Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».