Κοντονής: «Η κυβέρνηση δεν διανοήθηκε την έξοδο από την Ευρώπη»

1243063_0

Ο Σταύρος Κοντονής, μετά το τέλος της ψήφισης του αθλητικού Νομοσχεδίου, έκανε λόγο για εξάντληση των περιθωρίων συνεννόησης και τόνισε ότι η Κυβέρνηση ποτέ δεν σκέφτηκε διανοήθηκε καν την έξοδο από την Ευρώπη.

Αναλυτικά η δήλωσή του μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή του Αθλητικού Νομοσχεδίου “Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις”:

«Το Νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία και επί της αρχής και επί των άρθρων. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα η ελληνική κοινωνία και ο ελληνικός λαός δια των νομίμων αντιπροσώπων του στη Βουλή, αναγνώρισε ένα σοβαρό πρόβλημα και επιχειρεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να δώσει λύση σε παθογένειες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αλλά και του επαγγελματικού αθλητισμού γενικότερα. Θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συζήτηση και την πλειοψηφία η οποία σχηματίστηκε.

Θεωρώ ότι, με την ψήφιση του Νόμου, έχει τελειώσει οριστικά και η περίοδος των αντιπαραθέσεων και των εντάσεων και καλό θα είναι από δω και πέρα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τον Αθλητισμό να καταλάβουν ότι η Κυβέρνηση έχει ως μοναδικό γνώμονα στην πολιτική της να επαναφέρει την ισονομία, την ισοπολιτεία και στις αρχές του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Επομένως η διάθεσή μας είναι να συζητήσουμε σοβαρά, σε βάθος, και όσο χρειαστεί, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με όλες τις Ομοσπονδίες, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Θα ήθελα να πω ότι όσον αφορά στη συζήτηση που έγινε, η Κυβέρνηση έκανε τις αναγκαίες υποχωρήσεις, που δεν έθιγαν τον πυρήνα του νομοσχεδίου, ακριβώς για να υπάρξει η μέγιστη δυνατή συναίνεση, η οποία φάνηκε στη Βουλή. Ελπίζω αυτή η συναίνεση να φανεί από σήμερα και στο μέλλον, και σε όλες τις συζητήσεις και δηλώσεις των εμπλεκομένων φορέων για τον αθλητισμό. Υπό αυτήν την έννοια θέλω να επαναλάβω και τη δήλωση που έκανα στο κλείσιμο των εργασιών: ότι εξαντλήσαμε τα περιθώρια συνεννόησης.

Πιστεύω ότι ο κάθε Έλληνας φίλαθλος θα καταλάβει ότι ποτέ η Κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να οδηγηθούν οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, πολύ δε περισσότερο η Εθνική μας ομάδα και το βάρος πλέον το έχουν άλλοι. Πιστεύω ότι οι συνομιλητές μας θα καταλάβουν τις ευθύνες τους και θα αντιληφθούν ότι εμείς λειτουργήσαμε με αίσθημα υπευθυνότητας, ευθύνης και συναίνεσης».

gazzetta.gr