Κυβερνητική σύσκεψη για την οπαδική βία: Έχουν «κλειδώσει» οι αποφάσεις – Ανακοινώσεις τη Δευτέρα

Δυο ώρες κράτησε η έκτακτη κλειστή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα επεισόδια στο Ρέντη και τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης αλλά και οι υπουργοί Επικρατείας  Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Γιάννης Μπρατάκος.

Όπως έγινε γνωστό ανακοινώσεις θα γίνουν την Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες επί τάπητος τέθηκαν πιο αυστηρά μέτρα με τους αρμόδιους υπουργούς να σχεδιάζουν τις επόμενες ενέργειές τους.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή είπε:  «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση».

Μάλιστα, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

Πηγή: ertnews.gr