Κωνσταντόπουλος: «Ο δε αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Οπως αναφέρει το e-maistros.gr ο βουλευτής βρέθηκε προ λίγων ημερών σε εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Συλλόγου του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας και προχώρησε σε δημόσια εξομολόγηση.

Στα πλαίσια της ομιλίας του, αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης, δήλωσε: «Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και παπαδοπαίδι και θέλω να έχω τον Θεό. Προσωπικά νιώθω σαν εξομολόγηση αυτά που λέω. Ψηφίσαμε ένα σύμφωνο στη Βουλή. Ζήτησα να αφαιρεθούν τα δύο άρθρα και μάλιστα το ένα αφορούσε την υιοθεσία και αφαιρέθηκαν. Η μόνη διάταξη που ψηφίστηκε, με λυπεί. Ψηφίστηκε και από εμένα. Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει.»

Η δημόσια εξομολόγηση του βουλευτή έλαβε διατάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό τύπο με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε διευκρινήσεις μέσω facebook «Πιστεύω στην ισονομία και την ισοπολιτεία, αλλά και στις προσωπικές και ατομικές ελευθερίες του κάθε ανθρώπου που δεν αφορούν, δε θίγουν και δεν είναι σε καμία περίπτωση εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Το σύμφωνο συμβίωσης, όπως ψηφίστηκε δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νομική ρύθμιση των προσωπικών, περιουσιακών και κληρονομικών σχέσεων μεταξύ δυο ομοφυλοφίλων. Δεν εμπεριέχονται διατάξεις που αφορούν την υιοθεσία ή τον γάμο, οι οποίες και με βρίσκουν αντίθετο. Ας πάψει επιτέλους ο φαρισαϊσμός και η μισαλλοδοξία. Ο δε αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!»

protothema.gr