Κ.Καραγκούνης: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρώπη και οι αγρότες το ξέρουν καλύτερα

-Από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ οι αγρότες μας έχουν λάβει πάνω από 200 δις ευρώ στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

-Η Ελλάδα είναι η πλέον ευνοημένη χώρα από πλευράς αγροτικών ενισχύσεων.

-Σήμερα οι αγρότες μας λαμβάνουν πάνω από 2 δις ευρώ το χρόνο.

-Μόνο για την επόμενη 6ετία (2015-2020) οι Έλληνες αγρότες θα λάβουν περισσότερα από 20 δις ευρώ. (14 δις ευρώ οι άμεσες ενισχύσεις και 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ).

-Μέσα στην ΕΕ οι αγρότες μας μπορούν να διακινούν ελεύθερα τα προϊόντα τους.

-Μόνο μέσα στην ΕΕ τα αγροτικά μας προϊόντα είναι ανταγωνιστικά και μόνο η ΕΕ μπορεί να περιορίσει την ισχύ των μονοπωλίων και των διεθνών καρτέλ.

-Μόνο μέσα στην ΕΕ και με την διαρκή παρουσία μας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας μπορούμε να επιτυγχάνουμε ευνοϊκές αποφάσεις για τους αγρότες μας.

-Μόνο μέσα στην ΕΕ εξασφαλίζονται οι αγροτικές αποζημιώσεις στους αγρότες μας που πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές.

-Τα μέτρα κατά των αγροτών που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός δεν είναι προτάσεις των εταίρων, αλλά προτάσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα προς την Τρόικα.

-Η ελληνική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έχει από την Άνοιξη του 2013 επιβάλει στους δανειστές το συντελεστή φορολόγησης 13% για τους αγρότες επί του καθαρού εισοδήματος, ενώ ο κ. Τσίπρας, με την «υπερήφανη διαπραγμάτευσή» του προτείνει 26%.

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτείνει αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τους αγρότες στο 26%, αλλά και να φορολογηθούν για πρώτη φορά οι αγροτικές επιδοτήσεις.

-Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ παραπληροφορεί τους αγρότες λέγοντας ότι θα αρθεί το ρωσικό εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Λένε ψέματα: Το εμπάργκο συνεχίζεται και ήδη η Μόσχα εξέδωσε διάταγμα παράτασής του για ένα χρόνο.