ΛΑ.Ε.Αιτωλ/νίας:Τα αντιλαϊκά αυτά μέτρα ανατρέπονται μόνο με αντίσταση και αγώνα

 

lae

 Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση, με στόχο να ψηφισθούν ίσως και την Μεγάλη Βδομάδα, τα νομοσχέδια – καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και νέας φοροεπιδρομής. Και τα δύο αυτά νομοσχέδια μειώνουν δραματικά και λεηλατούν συντάξεις και λαϊκά εισοδήματα, εξαναγκάζουν σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες και οδηγούν σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά. Επίσης η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση έμμεσων φόρων, ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και παράδοση ακόμα και της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες, στις αρπακτικές ορέξεις ξένων κερδοσκοπικών κεφαλαίων.

Δεν σταματούν όμως μόνο εκεί.

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, που θα επιβαρύνουν το λαό με 5,4 δις ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμφώνησε τελικά με τους δανειστές να νομοθετήσει και επιπλέον «προληπτικά» μέτρα, ύψους 3,6 δις ευρώ, εξόντωσης του λαού για να εφαρμοστούν άμεσα σε περίπτωση μη υλοποίησης (πράγμα βέβαιον) του μνημονιακού προγράμματος.

Ψηφίζουν δηλαδή προληπτικά και τέταρτο μνημόνιο.

 

.

Κυρίως όμως μπορούν να ανατραπούν μόνο με ενωτικούς και συντονισμένους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των νέων, των ανέργων, των μικρομεσαίων, επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, με κοινά πανεργατικά και παλλαϊκά συλλαλητήρια, απεργίες και διαδηλώσεις.

Η αγωνιστική αδράνεια συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών εξυπηρετεί φανερά την κυβέρνηση και το μνημονιακό πολιτικό κατεστημένο. Και οι χωριστοί όμως «αγωνιστικοί» περίπατοι και συγκεντρώσεις δεν τους ενοχλούν και δεν τους φοβίζουν και δεν συμβάλλουν στην ανατροπή των μέτρων.

Μόνο οι επίμονοι, διαρκείς, δυναμικοί, μαζικοί και ενωτικοί – εργατικοί και λαϊκοί αγώνες μπορούν να ματαιώσουν τα νέα δεινά και να συμβάλλουν στην ανατροπή αυτών των εφιαλτικών πολιτικών!

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !