Μέχρι 22 Φεβρουαρίου οι προτάσεις για 14 διαμερίσματα που θα στεγάσουν συνανθρώπους μας

195b56eb-8d99-480d-b41a-524f54a4398e

 

Συνεχίζονται έως και τις 22 Φεβρουαρίου, οι καταθέσεις προτάσεων από ενδιαφερόμενους που θα δώσουν προς μίσθωση 14 διαμερίσματα, στα οποία θα διαμείνουν οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Στεγά-ΖΩ» που υλοποιείται στην Πάτρα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

«Τα διαμερίσματα αυτά που θα μισθωθούν, πρόκειται να δοθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για τρεις οικογένειες, καθώς και 14 μεμονωμένα άτομα» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «στόχος μας είναι να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες αστέγων για να αντιμετωπιστεί η πιο ακραία μορφή ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Στη δημοπρασία μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά ή νομικά πρόσωπα οποιασδήποτε εταιρικής μορφής, καθώς και κοινοπραξίες, που έχουν κυριότητα τους ακίνητα, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις της διακήρυξης που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

(Συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prokirukseis/item/6124-diakhryksh-stegazo.html).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Αρωγής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στο τηλέφωνο 2613 620704.

Το πρόγραμμα «Στεγά–ΖΩ» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).