Μήνυμα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων

αρχείο λήψης

 

  Σε μήνυμά του προς τους μαθητές και μαθήτριες για την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει:

 

«Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες

 

  Η αυριανή μέρα έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων, αποτελεί πράγματι ένα κομβικό σημείο της ζωής σας και μια πρόκληση για την οποία έχετε επενδύσει το σύνολο των ψυχικών σας δυνάμεων.    Η κατάκτηση άλλωστε κάθε στόχου απαιτεί από όλους μας κατάθεση του μέγιστου των δυνατοτήτων μας.

  Αναμφίβολα όμως αποτελεί ειδικά για εσάς μια πρώτη δοκιμασία, η οποία ενδέχεται να σας έχει επιφορτίσει συναισθηματικά. Να θυμάστε όμως πως όχι μόνο οι εξετάσεις εισόδου σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και κάθε αγώνας που θα δώσετε στη ζωή σας θα έχει τη δική του ειδική βαρύτητα. Το αποτέλεσμά του, τις περισσότερες φορές θα κρίνεται από την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και τη βεβαιότητα κατάκτησης των στοχευόμενων επιλογών σας.  Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι  κάθε αποτέλεσμα θα έχει την επισήμανση της    δικής σας μοναδικής και ξεχωριστής προσωπικότητας.

  Αγαπητά παιδιά,

  Οι καιροί που διανύουμε είναι πράγματι δύσκολοι. Καμία όμως δυσκολία δεν είναι δυνατή να επισκιάσει τη θέληση και την εσωτερική δύναμη που θα οδηγήσει τα βήματά σας στο μακρύ δρόμο της ζωής. Να είστε βέβαιοι πως καμία «μάχη» δεν είναι χαμένη. Εμπλουτίζει πάντα το χαρακτήρα του κάθε ενός, με εμπειρία, γνώση και δύναμη.

Εύχομαι  σε όλους σας καλή επιτυχία!»