Μαθητές του 16ου Δημοτικού Αγρινίου στα γραφεία της εφημερίδας “Αναγγελία”

725c81c6-11e8-43d9-9bb3-2f5e33d49d13

1257b950-9ff6-4724-b964-b8d63217f83f

Επίσκεψη στα γραφεία της “Αναγγελίας” πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης (6/4/2016) μαθητές της Β΄ Τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Ήθελαν να μάθουν την διαδικασία παραγωγής της εφημερίδας.

Με πρωτοβουλία των δασκάλων τους περίπου 50 μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα είχε να τους πει ο εκδότης της Εφημερίδας Παντελής Φλωρόπουλος. Τους μίλησε για την διαδικασία δημιουργίας, συγγραφής, σελιδοποίησης κι εκτύπωσης ενός εντύπου και ειδικότερα μίας εφημερίδας.

Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν διάφορες κι ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προς τον εκδότη, μεταξύ των οποίων για το “πώς φτάνει στα χέρια του αναγνώστη και στο περίπτερο η εφημερίδα”, για το “πώς ο δημοσιογράφος μαθαίνει τις ειδήσεις”, το “πώς πάει η εφημερίδα στο τυπογραφείο” και “πώς μπαίνουν οι εικόνες και τα σκίτσα στην εφημερίδα”. Ο κ. Φλωρόπουλος απάντησε αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις, ενώ, κλείνοντας, σημείωσε ότι “η εφημερίδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια τοπική κοινωνία, επειδή είναι η φωνή της πόλης, το βήμα της έκφρασής της”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην Φινλανδία ο Τοπικός Τύπος διδάσκεται στα σχολεία.

Στο τέλος της συζήτησης αρκετά παιδιά εξέφρασαν ενδιαφέρον στο ν’ ακολουθήσουν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας, όταν μεγαλώσουν.

Τους μαθητές συνόδεψαν η Παρασκευή Γεροδήμου, η Νανά Τριανταφύλλου, η Κυριακή Θωΐδου, ο Χρήστος Πατερέκας και ο Φώτης Κορδάτος, δάσκαλοι του σχολείου, οι οποίοι ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον εκδότη και τους εργαζομένους της “Αναγγελίας” για τη φιλοξενία και για την ενημερωτική συζήτηση που έγινε.

Οι μαθητές, αφού ευχαρίστησαν με μια φωνή τον κ. Φλωρόπουλο, παρέλαβαν ως δώρα του εκδότη από ένα αντίτυπο της Εφημερίδας και από ένα αντίτυπο του παραμυθιού “Ένας ποντικός και μία γάτα” που έχει γράψει από το 1985 ακόμα ο ίδιος ο Παντελής Φλωρόπουλος κι έχει εικονογραφήσει ο Αγρινιώτης σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος.