Μεσολόγγι: «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη»

  Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας, τα Τμήματα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. και Δ.Ε. Φυσικής Αγωγής Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, διοργανώνουν εκδήλωση (μια ανά νομό)  στο πλαίσιο του προγράμματος «Ας χορέψουμε στην πόλη, με την πόλη, για την πόλη», η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 14-5-2015 στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου στις 7.30 το απόγευμα.

  Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

  Στόχος του προγράμματος και των δραστηριοτήτων που προβλέπει, είναι η   ενίσχυση της  φυσικής δραστηριότητας παιδιών και εφήβων, η ανάδειξη της θετικής λειτουργίας της πολυ-πολιτισμικότητας των σχολείων στη μαθησιακή διαδικασία, η επίτευξη των ψυχοκοινωνικών στόχων της εκπαίδευσης και η προώθηση του διαθεματικού χαρακτήρα της μάθησης.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αν. Σκαρμούτσος σε δήλωσή του σημειώνει ότι «Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα που αφορούν παιδιά και εφήβους. Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου, θα πρέπει να γίνεται το «άνοιγμα» προς την κοινωνία .

  Αντίστοιχες δράσεις όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θεωρούμε ότι προάγουν την παιδεία και τον πολιτισμό.  Για το λόγο αυτό, στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση».