Με «ανατροπή» στον Ολυμπιακό το ντέρμπι – «Φωνάζει» ο Παναθηναϊκός

204107

Μετά από ένα «θρίλερ» και δύο «ανατροπές», ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής της έβδομης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη» στο μεγάλο ντέρμπι της έβδομης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών και μείωσε στον ένα βαθμό στη δεύτερη θέση, υποχρεώνοντας τις «πράσινες» στην πρώτη του ήττα στη φετινή διοργάνωση, όμως παραμένουν στη κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 1-0 σετ, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε και προσπέρασε με 1-2 σετ, αλλά οι «ερυθρόλευκες» έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ και το κατέκτησαν με 3-2.

Αναγνωριστικοί οι πρώτοι πόντοι, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο +3 και να δυσκολεύει την υποδοχή των φιλοξενούμενων. Μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναθηναϊκού και έφτασε στο +6 και στο +9.

Στο δεύτερο σετ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 5-1, αλλά ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 7-7. Οι «πράσινες» πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα, η Χίππε αισθάνθηκε ενόχληση και αποχώρησε. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν το προβάδισμα στη συνέχεια, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Μέχρι το τέλος του σετ, το ματς πήγαινε πόντο πόντο και το μπλοκ βοήθησε να έρθει το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε στο τρίτο σετ με 0-6 σερί με πρωταγωνίστρια τη Χρυσομάλλη. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει με τη Βλαχάκη, όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 και έφτασε στο 1-2.

«Μάχη» στο τέταρτο σετ, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και να φτάνουν στο 29-27 με τη Μαλασάι, με τη Φιλντ να χρεώνεται με υπέρβαση και να επιφέρει παράπονα. Το ίδιο και στο τάι μπρέικ, με τη Μαλασάι να κάνει το 7-5 και τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν το +2 στη μεγαλύτερη διάρκεια του.

Στις τελευταίες φάσεις, λάθος επίθεση της Ρίτσι και έξυπνο πλασέ καρφί της Χριστοδούλου έφεραν το 12-10 με τις Λαζάρεβιτς και Μαλασάι. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 14-12 με Μερτέκη, αλλά η ίδια έχασε το σερβίς στην αμέσως επόμενη φάση για το 15-12 για τις πρωταθλήτριες.

Μπράνκο Κοβάτσεβιτς: «Ελπίζω ο κόσμος να το απόλαυσε. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Στο πρώτο σετ και στο μισό δεύτερ,ο παίζαμε καλά. Σίγουρα, ο τραυματισμός της Χίππε μας επηρέασε. Οι παίκτριές μου έμοιαζαν να είναι χαμένες στο διάστημα. Συνεχίσαμε να παλεύουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη υπό τις συνθήκες που ήρθε. Είχαμε εκτός τη Χίπε και δεν είχαμε καλή υποδοχή, για αυτό αναγκαστήκαμε να παίξουμε πολλές επιθέσεις από τη θέση “4”. Η νίκη, όμως, είναι πάντα νίκη».

Δημήτρης Καζάζης: «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι. Αξίζαμε τη νίκη. Το λάθος ήταν καθοριστικό εκεί που έγινε. Δεν το λέω για δικαιολογία, απλά θα τελείωνε το ματς με 3-1. Όταν το δει στην τηλεόραση η κ. Μουλά, θα καταλάβει το λάθος που έκανε.

Ο Ολυμπιακός μας πίεσε. Πιστεύω ότι στη φυσιολογική ροή του αγώνα το ματς πήγαινε για 3-1. Όταν φεύγει η Χίππε από το παιχνίδι, απλοποιείται το παιχνίδι για εμάς. Με την απουσία της, καταφέραμε και προσαρμοστήκαμε στο μπλοκ. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών».

Τα σετ: 25-15, 22-25, 17-25, 29-17, 15-12

Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Λαμπρούση, Μαλασάι, Χίππε, Χριστοδούλου, Λαζάρεβιτς, Γιώτα, Κονόμι (λ.), Τσίμα, Εμμανουηλίδου, Βλαχάκη, Κοκκινάκη (λ)

Παναθηναϊκός (Δ.Καζάζης): Ρίτσι, Φιλντ, Πολ, Μερτέκη, Κωνσταντινίδου,Χρυσομάλλη, -Ρόγκα (λ.), Καρπουζά, Λαγουδάκη

sport-fm.gr