Με στυλ… Καλάθη ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από τη Λευκάδα

184939

Με τρομερή άμυνα και τον Νικ Καλάθη (11 π., 6 ασίστ σε 16′) να κάνει τα… πάντα, ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε χωρίς δυσκολία από τη Λευκάδα, επικρατώντας της Δόξας με το εντυπωσιακό 73-46.

Σε μια έδρα που ο Ολυμπιακός πέρασε με buzzer-beater του Γκριν και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε, ο Παναθηναϊκός Superfoods παρουσιάστηκε κυρίως υποψιασμένος και κατόπιν διαβασμένος επικρατώντας μέσα στη Λευκάδα της Δόξας με το επιβλητικό 73-46.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ήταν ο Νικ Καλάθης, καθώς παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις 16′, ο χρόνος που παρέμεινε στο παρκέ ήταν αυτός που χρειάζονταν οι φιλοξενούμενοι για να «καθαρίσουν» το ματς. Ο διεθνής πόιντ-γκαρντ είχε 11 πόντους και 6 ασίστ, με τη συνεισφορά του να φαίνεται κυρίως όταν απουσίαζε από το παρκέ μεταξύ του τέλους της α’ περιόδου και αρχές της β’.

Τον Καλάθη σε απόδοση ακολούθησαν οι Γκιστ (13 πόντοι) και Μπουρούσης (12 πόντοι σε 13’), ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην άμυνα του «τριφυλλιού» που δεν άφησε τους γηπεδούχους να σκοράρουν πάνω από 13 πόντους σε καμία από τις τέσσερις περιόδους. Σε κακή μέρα η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου που δεν θύμισε σε τίποτα το σύνολο που νικήθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Με συγκέντρωση και ασφυκτική πίεση στην άμυνα άρχισε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός Superfoods, γεγονός που έδινε ρυθμό και στην επίθεση. Με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβγαζε προϋποθέσεις για ελεύθερα σουτ και ειδικά στην αρχή οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν πολύ εύστοχοι.

Αρχίζοντας με 3/3 τρίποντα (ένα ο Καλάθης και δύο Γκιστ), οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 9-0 μπαίνοντας από την αρχή σε θέση οδηγού και δείχνοντας ότι δεν έχει διάθεση να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης. Μόλις στο 4’ η διαφορά έφτασε σε διψήφια νούμερα με κάρφωμα του Γκιστ (2-13), αλλά με τον Νικ Καλάθη να περνά εκτός παρκέ, φάνηκε ότι υπήρξε δυσλειτουργία στην επίθεση.

Με τον Γουέλς να μην πιάνει κάποια εξαιρετική απόδοση, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση με τους Ρόμπινσον, Μπασάμπε και Ταπούτο και τελικά έκλεισαν την α’ περίοδο μόλις στο -5 (13-18), δείχνοντας ότι δεν θα πέσουν αμαχητί, τουλάχιστον όσο θα άφηνε δικαίωμα το «τριφύλλι».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ίδιο… φουριόζοι στη β’ περίοδο φέρνοντας τη διαφορά ακόμα και στο σουτ (18-20, 20-22), αλλά με το που επανήλθε στο ματς ο Καλάθης, όλα πήραν το δρόμο τους για τους «πράσινους. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πόιντ-γκαρντ βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο στο 6-13, επέστρεψε στο 20-24 και το ημίχρονο έκλεισε στο 22-41 με τον ίδιο να έχει στα 11’ συμμετοχής του στο πρώτο μέρος να έχει 7 πόντους και 4 ασίστ, «αχρηστεύοντας» όλα τα αμυντικά πλάνα των γηπεδούχων. Σύμμαχος του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν τα ποσοστά ευστοχίας έξω από τα 6,75, καθώς οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν στα 20 λεπτά περισσότερες προσπάθειες τριπόντων (16), παρά διπόντων (14).

Στην γ’ περίοδο που θα φαινόταν αν η Δόξα Λευκάδας θα μπορούσε να επιστρέψει στο ματς, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στην ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου να πιστέψει ότι μπορεί έστω να μειώσει το σκορ και με τους Καλάθη και Μπουρούση να αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης, η διαφορά αυξήθηκε ακόμα περισσότερο (35-59, 30’). Σταθερά των φιλοξενούμενων εξακολουθούσε να είναι η άμυνα, επιτρέποντας στους γηπεδούχους μόλις 13 πόντους.

Η δ’ περίοδος αποτέλεσε περισσότερο ένα ματς προπονητικού χαρακτήρα, με τους προπονητές να δοκιμάζουν διάφορα πρόσωπα και σχήματα και τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Λούντζη, Πατ Καλάθη και τελικά το σκορ για τον Παναθηναϊκό Superfoods να σταματά στο +27 (73-46).

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73.

inner

sport-fm.gr