Με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

Με την φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συναντήθηκε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

 

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, στις 20 και 21-01-2016 πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας, με την φυσική και πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου  και συγκεκριμένα με τον  Α/Δ κ. ΚΟΡΜΠΑΚΗ Δημήτριο, Διευθυντή γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο .

Επίσης, με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος κ. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο, στους οποίους παραδόθηκε υπόμνημα θέσεων και προτάσεών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης για τις συναντήσεις:

«Πρωταρχικό θέμα συζήτησης, υπήρξε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας,  που περιλαμβάνει την κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων του Ν. Αιτωλοακαρνανίας ,οι επερχόμενες τακτικές μεταθέσεις Αστυνομικών προς την Δ.Α Ακαρνανίας και επίσης προβλήματα που σχετίζονται με την  υλικοτεχνική υποδομή.

Συγκεκριμένα, αναπτύξαμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κανένα Αστυνομικό Τμήμα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί να καταργηθεί με βάση την  επερχόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Καταστήσαμε σαφές ότι, τόσο η κοινωνία όσο και η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων που εδρεύουν στην περιοχή μας.

Η πολιτική ηγεσία, μας ενημέρωσε ότι η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ θα λειτουργήσει από την νέα φυσική ηγεσία μετά τις επερχόμενες κρίσεις του μηνός Φεβρουαρίου και θα αρχίσει να υλοποιείται πιλοτικά τους καλοκαιρινούς μήνες του έτους 2016, ιδίως από τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αττικής.

Όσον αφορά  τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας, η πολιτική μας ηγεσία,  έδειξε  ότι κατανοεί  και  συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των τοπικών αρχών για την ύπαρξη  του αναγκαίου και πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας στην περιοχή μας.

Συνεπώς, το Υπουργείο θα εξετάσει με την δέουσα προσοχή, ώστε η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας να μην πλήξει και υποβαθμίσει περισσότερο τον Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό, ότι τα Αστυνομικά τμήματα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από το αρχικό σχέδιο αναδιάρθρωσης  που προέβλεπε την καρατόμησής τους.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, δεν εφησυχάζουμε και θα συνεχίζουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ μέχρι να δικαιωθούμε.»