Με τον Αγρινιώτη, Πασά να «οργιάζει» ο Ηρακλής ξέσπασε και προκρίνεται! (Βίντεο)

192531

Τι κι αν στο πρωτάθλημα δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα τρίποντο; Με τον Πασά να «οργιάζει», ο Ηρακλής επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με τον Πασά να πετυχαίνει δύο γκολ, ο Ηρακλής επικράτησε 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης κι όχι μόνο πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη, αλλά παράλληλα έβαλε και τις βάσεις για πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, αφού ουσιαστικά του αρκεί ένας βαθμός την τελευταία αγωνιστική με τον ΟΦΗ για να τσεκάρει και τυπικά το εισιτήριο. Από την άλλη, η ελαφρά ταξιαρχία έμεινε στους τρεις βαθμούς και περιμένει το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με τους Κρητικούς (αυτή την ώρα) για να μάθει σε τι θα ελπίζει στο φινάλε.

Ο Γηραιός μπήκε κεφάτος στην αναμέτρηση –παρά το… πολικό ψύχος που επικρατούσε στο Καυταντζόγλειο- και έστειλε… προειδοποιητικά μηνύματα προς την εστία του Χιώτη, ο οποίος στο 30’ έβγαλε τετ-α-τετ του Περόνε. Τελικώς, δύο λεπτά αργότερα, ο Αγγελόπουλος έκανε πανέμορφη ενέργεια, έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Πασά κι αυτός άνοιξε το σκορ με υποδειγματικό πλασέ. Οι κυανόλευκοι δεν έμειναν εκεί. Με την ψυχολογία υπέρ τους και «χτυπώντας» στην αντεπίθεση, ξέφυγαν με… αέρα δύο τερμάτων, χάρη στον Πασά, ο οποίος στο 43’ διεύρυνε το προβάδισμα του Ηρακλή.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν το σαφέστατο προβάδισμα και απλώς το συντηρούσαν, με την ελαφρά ταξιαρχία να προσπαθεί να ξαναμπεί στο «κόλπο», αλλά πλην 1-2 μακρινών σουτ, δεν είχαν κάτι… χειροπιαστό για να μπορέσουν πραγματικά να μειώσουν. Στο 74’, ουσιαστικά, τελείωσαν τα πάντα, όταν ο Κονέ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Στο 86’, ο Ηρακλής –ή για την ακρίβεια ο Κούρος- έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έπιασε ένα φοβερό σουτ κι έστειλε την μπάλα να… αναπαυτεί στην εστία του Χιώτη για το τελικό 3-0.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Περνίς, Κυριακίδης, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης (46′ Μπαρτολίνι), Στάμου, Αγγελόπουλος, Ιντζόγλου, Πασάς (86′ Κούρος), Μοντέιρο, Λάμπρου, Περόνε (74′ Λουκίνας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Ρομάνο, Τσιάρας (65′ Τζάνης), Κονέ, Κάσσος (46′ Διαμαντόπουλος), Σιατραβάνης, Αλμπάνης (77′ Καλλέργης).

Δείτε τα γκολ του αγώνα

sport-fm.gr