Μηταράκης: Συνεργαζόμαστε με τους γείτονες, στην βάση του διεθνούς δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας των Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Χίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς και στους λοιπούς παρευρισκομένους, ο κ. Μηταράκης καλωσόρισε τους δύο εν ενεργεία Υποστράτηγους, κ.κ. Μιχαήλ Κλούβα και Αρίστο Περρή, ευχαριστώντας στο πρόσωπό τους για την συμβολή και την προσφορά των ενόπλων δυνάμεων στις μεγάλες κρίσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι «η χώρα μας επιδιώκει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή. Σε μια εποχή με έντονες γεωπολιτικές προκλήσεις. Ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας απολαμβάνει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Με σχέδιο, η Κυβέρνηση ενισχύει διαρκώς την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενισχύοντας Στρατό, Ναυτικό και την Αεροπορία με σύγχρονα αμυντικά συστήματα. Ενώ επενδύουμε διαρκώς στον ανθρώπινο παράγοντα, τους άξιους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «ως χώρα επιδιώκουμε την ειρήνη και συνεργαζόμαστε με τους γείτονες, στην βάση του διεθνούς δικαίου. Με απόλυτο σεβασμό στα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχοντας εξασφαλίσει, χάρη στις ένοπλες δυνάμεις την δυνατότητα υπεράσπισης της Πατρίδας μας, από τον όποιο κίνδυνο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Μηταράκη:

«Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω και φέτος την Αγιοβασιλόπιτα των Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χίου. Όπως κάθε χρόνο τιμούμε τους Έφεδρους Αξιωματικούς, που συνεχίζουν να προσφέρουν ενεργά στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας. Στην ακριτική Ελλάδα.

Σε αγαστή συνεργασία με την 96 ΑΔΤΕ, προσδίδεται το αίσθημα ασφάλειας που δικαιούνται οι πολίτες.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε φέτος δύο εν ενεργεία Υποστράτηγους.

Τον Υποστράτηγο Μηχανικού Μιχαήλ Κλούβα, και στο πρόσωπό του ευχαριστούμε τις ένοπλες δυνάμεις για την άμεση ανταπόκριση στην περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης, της έξαρσης 2015-2019 μέχρι και την επίσημη απεμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων την 31η Δεκεμβρίου 2021. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στα έργα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο σωφρονιστικό σύστημα και στις φυλακές, στην αντιμετώπιση κρίσεων Πολιτικής Προστασίας, όπως πρόσφατα στις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία.

Και ευελπιστούμε η Μ.Ο.Μ.Α. να συντονίσει και να ολοκληρώσει μέσα στο 2024 και το νέο Τελωνείο στο Λιμένα της Χίου, ένα έργο που όπως γνωρίζετε έχει χρηματοδοτήσει με τρία εκατομμύρια ευρώ το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

Υποδεχόμαστε επίσης τον Υποστράτηγο Υλικού Πολέμου Αρίστο Περρή, που είχε την ευθύνη από την πλευρά των ενόπλων δυνάμεων για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο μεγάλα προγράμματα εμβολιασμού αντιμετώπισης της πανδημίας που έγιναν στην Ευρώπη, το ελληνικό πρόγραμμα «Ελευθερία».

Όλη αυτή η προσφορά καταδεικνύει ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι ο πλέον αξιόπιστος και αποτελεσματικός οργανισμός πρώτης αντιμετώπισης μεγάλων κρίσεων, είτε αφορούν πολιτική προστασία, είτε αφορούν πανδημία, είτε αφορούν το μεταναστευτικό, είτε αφορούν απαραίτητα έργα.

Με την προσήλωση στο καθήκον που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν αυτή τη σημαντική αποστολή.

Κύριοι, σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην σταδιοδρομία σας.

Κυρίες & Κύριοι,

Όπως ορθά ειπώθηκε από τον Ταξίαρχο, η κύρια αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας. Η χώρα μας επιδιώκει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή. Σε μια εποχή με έντονες γεωπολιτικές προκλήσεις. Ισχυρός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα μας απολαμβάνει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Με σχέδιο, η Κυβέρνηση ενισχύει διαρκώς την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενισχύοντας Στρατό, Ναυτικό και την Αεροπορία με σύγχρονα αμυντικά συστήματα. Ενώ επενδύουμε διαρκώς στον ανθρώπινο παράγοντα, τους άξιους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

Αντιμετωπίσαμε την μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού.

Ως χώρα επιδιώκουμε την ειρήνη και συνεργαζόμαστε με τους γείτονες, στην βάση του διεθνούς δικαίου.

Με απόλυτο σεβασμό στα αδιαπραγμάτευτα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχοντας εξασφαλίσει, χάρη στις ένοπλες δυνάμεις την δυνατότητα υπεράσπισης της Πατρίδας μας, από τον όποιο κίνδυνο.

Σας εύχομαι Καλή Χρονιά.

Σας ευχαριστώ θερμά.»