«Μητρότητα: οδηγίες χρήσεως» Μηνιαία Σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών

 

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 06:00’ μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία σύναξη της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία». Η σύναξη θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο της Διακονίας, που βρίσκεται στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Ομιλητής θα είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, επίκουρος Καθηγητής Ποιμαντικής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Μητρότητα:  οδηγίες  χρήσεως».

Θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος.

Ο π. Βασίλειος Θερμός γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε Ιατρική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διακονεί ως κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Ασκεί την Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και νέων. Μετεκπαιδεύθηκε ως επισκέπτης επιστήμονας (Visiting Scholar) στα πανεπιστήμια Harvard, Boston University, Boston College, Andover Newton. Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι ο διάλογος Θεολογίας – Ποιμαντικής και Ψυχιατρικής – Ψυχαναλύσεως, η εφηβεία και τα προβλήματά της. Έχει εργασθεί σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, είναι συγγραφέας βιβλίων και έχει δημοσιεύσει διάφορα άρθρα. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και συνέδρια, καθώς και σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.