Μητσοτάκης στο TikTok για τα χρωματιστά τιμολόγια: Οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στο Tik Tok μερικές απορίες που υπήρχαν για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, ενώ υπογράμμισε ότι οι προμηθευτές έριξαν τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας του ανταγωνισμού

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η δημιουργία των 3+1 τιμολογίων (πράσινο, πορτοκαλί, μπλέ, κίτρινο) βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Πλέον όπως λέει ο πρωθυπουργός υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Παράλληλα έσπευσε να υπενθυμίσει τη στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης συστήνει στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ όπου εκεί θα δουν όλες τις πληροφορίες για τα νέα τιμολόγια.