Νομική παρέμβαση για τα θανατωμένα ζώα του Αστακού

Νομική παρέμβαση για τα θανατωμένα ζώα του Αστακού

Ανέλαβε την υπόθεση θανάτωσης των δεσποζόμενων ζώων του Αστακού δικηγόρος. Την Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.

Νέα τροπή έχει πάρει στον Αστακό η υπόθεση θανάτωσης 30 με 40 κυρίως δεσποζόμενων ζώων, αφού ανέλαβε την υπόθεση δικηγόρος. Ιδιοκτήτες ζώων που έχασαν την ζωή τους από το σκληρό αυτό «ναρκωτικό», αμέσως μετά το περιστατικό με το κατοικίδιό τους, προσέτρεξαν στην αστυνομία, η οποία, όπως τους ενημέρωσε, έκανε μήνυση. Παράλληλα, έξι άτομα των οποίων τα σκυλιά έπεσαν θύματα της βαρβαρότητας αυτής, συλλέγουν υπογραφές κατά της βαρβαρότητας αυτής, από τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να τις καταθέσουν στον δικηγόρο. Σκοπός είναι να καταδικαστεί η ενέργεια αυτή και τουλάχιστον να δικαιωθούν οι ιδιοκτήτες των άτυχων ζώων. Μέχρι στιγμής, η συλλογή είναι πολύ ενθαρρυντική, αφού ήδη έχουν υπογράψει τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι του Αστακού, ο οποίος έχει πληθυσμό περίπου 2.538 άτομα, ενώ η συλλογή συνεχίζεται.

Ο δικηγόρος, που ανέλαβε την υπόθεση, αναμένεται την Δευτέρα να καταθέσει τα στοιχεία που διαθέτει στον εισαγγελέα, στην φιλοζωική, ενώ σκοπεύει να συνεχίσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Κάτοικοι της περιοχής, εκτός του Αστακού και του Μύτικα, δηλώνουν ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη έγινε και στα Βλυζιανά. «Σε δέκα λεπτά δεν τον προλάβαμε τον σκύλο. Από τις απλές φόλες τα ζώα αντέχουν μέχρι και δυόμισι με τρις ώρες». Το φάρμακο ήταν τόσο δυνατό που οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να προλάβουν τα ζώα τους, ώστε να τα μεταφέρουν στα τοπικά φαρμακεία ή και στο Κέντρο Υγείας. «Δώσαμε τρις ενδροφίνες στον σκύλο χωρίς να υπάρχει κανένα αποτέλεσμα, το εμετικό επίσης δεν το βοήθησε, αλλά ούτε το γάλα. Ήταν πολύ ισχυρό αυτό το στοιχείο που χρησιμοποιήθηκε» είπε κάτοικος της περιοχής.

Πολίτες του Αστακού, μάλιστα, δήλωσαν ότι τους έχει καταγγελθεί ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη έχει «ενταλθεί», ενώ τα όποια στοιχεία υπάρχουν προς την κατεύθυνση αυτή, πρόκειται να τα καταθέσουν στον δικηγόρο, ώστε να πράξει αναλόγως, χωρίς να υπάρξουν «παρεμβολές». Ο ίδιος άνθρωπος είπε: «Μαζεύαμε οι πολίτες τα κουφάρια των ζώων από τους δρόμους, δεν προλαβαίναμε να τα πάμε τριάντα και πενήντα μέτρα στο φαρμακείο». Στην παρούσα φάση, τα αδέσποτα σε όλη την περιφέρεια πιθανολογείται ότι είναι περίπου στα δεκαεπτά χιλιάδες, ενώ το τραγικό είναι ότι στον Αστακό θανατώθηκαν όλα τα ζώα που κυκλοφορούσαν το κέντρο και την παραλία.

Κων/νος Χονδρός ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»