Ντόναλντ Τραμπ: Καταγγέλλει νοθεία στις προεδρικές εκλογές

tramp_3

Με τα πρώτα αποτελέσματα των πιο κρίσιμων αμερικανικών εκλογών των τελευταίων ετών να αναμένονται μετά τις 2:00 το πρωί ώρα Ελλάδος ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την αμερικανική προεδρία Ντόναλντ Τραμπ σε παρέμβασή του προειδοποίησε πως θα πρέπει να δει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα πριν αναγνωρίσει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ν.Τραμπ, σε παρέμβασή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να «δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» προτού αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών, επικαλούμενος πιθανές παρατυπίες, ενώ προειδοποίησε για μία ακόμη φορά για ένα διάτρητο σύστημα.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση απόψε. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχήσουμε σχετικά, ήτοι, ας ελπίσουμε ότι θα νικήσουμε» σημείωσε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκειας μιας τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Στην ίδια τηλεφωνική παρέμβαση το Ν.Τραμπ ανέφερε  ότι υπάρχουν αναφορές για προβλήματα με μηχανές σε διάφορα εκλογικά κέντρα που μετατρέπουν την ψήφο υπέρ των Ρεπουμπλικανών σε ψήφο υπέρ των Δημοκρατικών.

«Θέλω να δω τα πάντα να διέπονται από τιμιότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα οι διεθνείς παρατηρητές δεν λείπουν ούτε από τις αμερικανικές εκλογές.

Περισσότεροι από 300 διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε 34 πολιτείες των ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) Τόμας Ράιμερ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Λάουρεν Μπαρανόφσκα τόνισε στο ίδιο πρακτορείο ότι ο Οργανισμός απάλλαξε από τα καθήκοντα του ένα μέλος της αποστολής των παρατηρητών των εκλογών καθώς με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε την υποστήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Στο μεταξύ ο Ν.Τραμπ υπέβαλε αγωγή εναντίον των εκλογικών αξιωματούχων στην κομητεία Κλαρκ της Νεβάδας με αφορμή το γεγονός ότι επετράπη σε ένα εκλογικό τμήμα στο Λας Βέγκας να παραμείνει ανοιχτό ως αργά την περασμένη εβδομάδα ώστε να εξυπηρετηθούν οι ψηφοφόροι της Χίλαρι Κλιντον όπως καταγγέλλει το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Η Νεβάδα είναι μία από τις πολλές Πολιτείες που εφαρμόζουν το σύστημα της πρόωρης ψήφου και το Λας Βέγκας θεωρείται “προπύργιο” της Κλίντον.

Η αγωγή του Τραμπ κατατέθηκε την Δευτέρα και υποστηρίζει ότι ο νόμος παραβιάστηκε επειδή επιτράπηκε και σε άλλους ανθρώπους να σταθούν στην ουρά μετά τις 20.00, σε ένα εκλογικό τμήμα που βρίσκεται σε μια γειτονιά ισπανόφωνων.

Ο Νεοϋορκέζος μεγιστάνας ζητά να κρατηθούν ξεχωριστά από τα υπόλοιπα τα ψηφοδέλτια αυτού του τμήματος, εν αναμονή μιας ενδεχόμενης προσφυγής στα δικαστήρια για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Νεβάδα.

Ο Ντέιβιντ Μπόσι, ο αναπληρωτής διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ότι η μήνυση δεν έχει ως στόχο να καταπνίξει την ψήφο των ισπανόφωνων. “Είναι μια προσφυγή που αφορά τους κανόνες του παιχνιδιού” εξήγησε.

pronews.gr