Ν.Υόρκη: Χατζηδάκης -Σταϊκούρας στο συνέδριο Capital Link – Επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ

Η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κυριάρχησε στο 25ο επενδυτικό συνέδριο Capital Link που έγινε για μια ακόμη χρόνια στην Νέα Υόρκη παρουσία επιχειρηματιών, τραπεζιτών και επενδυτών από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πρόσφατη αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδαςκαι η περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον, σύμφωνα με τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες.

Ο υπουργός οικονομίας Κωστής Χατζηδακης μίλησε για το μείγμα δημοσιονομικής και πολιτικής σταθερότητας με παράλληλο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, ένα μείγμα που όπως τόνισε, είναι όχι μόνο αποτελεσματικό αλλά και ελκυστικό για τους επενδυτές.

Η κυβέρνηση Μητσοτακη εδώ και 4,5 χρόνια έχει αλλάξει ουσιωδώς το μείγμα οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας συνδυάζοντας την δημοσιονομική σταθερότητα με ένα άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις, ένα μείγμα που αποδίδει και αυτό φαίνεται ήδη στα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής. Από πλευράς ΗΠΑ έχουμε μεγάλες εταιρείες που έχουν ξεκινήσει και επενδύουν στην Ελλάδα. Το μήνυμα μας γίνεται κατανοητό και θα δούμε και άλλες επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η ανεύρεση χρηματοδότησης για νέα έργα υποδομών

Η σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς εκ μέρους των πολιτών και της πολιτείας ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας:

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, πολιτών και πολιτείας αλλά και της εφαρμογής τα τελευταία χρόνια μιας συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής αλλά και της υλοποίησης σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών. Το ίδιο εφαρμόζουμε και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα που είναι προς ολοκλήρωση το επόμενο χρονικό διάστημα, να βρούμε χρηματοδότηση για μια νέα γενιά έργων, να μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε καταστροφές με πιο ανθεκτικά έργα σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες, να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τον στόλο των λεωφορείων, να προωθήσουμε την ηλεκτροκίνηση και να εφαρμόσουμε σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικὀτητας».

Τζ. Πάγιατ: Επενδυτικό ενδιαφέρον στην ενεργειακή μετάβαση

Στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης και στο μεγάλο ενδιαφέρον των αμερικανικών επιχειρήσεων αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών και πρώην πρέσβης στη χώρα μας Τζέφρι Πάγιατ: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το επίτευγμα αναβάθμισης της οικονομίας της Ελλάδας, η οποία όπως ακούσαμε δημιουργεί συγκεκριμένες ευκαιρίες στο τομέα της ενεργειακής μετάβασης. Εχουμε μεγάλες αμερικανικές εταιρείες όπως AWS, Microsoft, 547 energy, να επενδύουν σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας στην Ελλάδα και το κάνουν με την στήριξη μιας πολύ ισχυρής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης, όπως ακούσαμε απο τους υπουργούς για να προωθηθεί η πράσινη μετάβαση και να δημιουργηθούν ευκαιρίες για μείωση τιμών προς τους καταναλωτές».

Πηγή: ertnews.gr