Ξεκίνησε στον Άγιο-Βλάση το συνέδριο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη .(φωτο-βιντεο)

Εμφάνιση DSC_0206.JPG

 

Με επιμνημόσυνη Δέηση,κατάθεση Στεφάνων στην Αναμνηστική στήλη ευγνωμοσύνης για τον Αρχιστράτηγο Γ. Καραϊσκάκη και τους πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας στη Μάχη του Σοβολάκου ή Αγίου Βλασίου (16 Ιαν. 1823) παρουσία του Δημάρχου Αγρινίου ,Γιώργου Παπαναστασίου ,ξεκίνησαν οι εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη .Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αγρινίου επεσήμανε τα εξής:
«Με το επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιούμε σε συνδιοργάνωση των δήμων Αγρινίου και Μεσολογγίου φιλοδοξούμε να αποτίσουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλουμε στον ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη και σε ότι, το όνομά του σημαίνει για την ελευθερία της πατρίδας μας.
Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τη βοήθεια που προσέφερε στην περιοχή μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ¨ Μετά τη λύση της πρώτης πολιορκίας του Μεσολογγίου (31 Δεκεμβρίου 1822) όταν μέρος του στρατού του Ομέρ Βρυώνη και του Κιουταχή χρειάστηκε από το Αγρίνιο να μετακινηθεί διερχόμενο από τα Άγραφα, στρατού του οποίου ηγούνταν οι Ισμαήλ Πασάς Πλιάσας, Ισμαήλ Χατζή Μπέντου και Άγος, ο Καραϊσκάκης προκατέλαβε με χίλιους περίπου άνδρες την διάβαση και ανάγκασε τους εχθρούς κοντά στον Άγιο Βλάση, να οπισθοχωρήσουν στο Αγρίνιο, μετά από πεισματώδη μάχη.» Η νικηφόρα αυτή μάχη που έδωσε ο Γ. Καραϊσκάκης με τα παλικάρια του, είναι γνωστή ως «η Μάχη της Κορομηλιάς». Για αυτό εδώ στον Άγιο Βλάσιο στον τόπο μνήμης , στήθηκε η αναμνηστική στήλη ευγνωμοσύνης και στη θέση Ταμπούρια υψώνεται μνημείο-προτομή του Γ. Καραϊσκάκη.
Αυτά πρέπει να τα θυμόμαστε και τα μεταφέρουμε και στις επόμενες γενιές να προβάλουμε και να αναδεικνύουμε το έργο του και την προσωπικότητα του στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, ενός ανθρώπου που ακολούθησε τη φωνή της ψυχής του και αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην ιδέα του αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας.
Και θα πρέπει στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας σήμερα, να αποτελεί για όλους μας φάρο και οδηγό.
Γιατί και εμείς σήμερα καλούμαστε να αντιπαλέψουμε την μοίρα μας. Και θα πρέπει να τα καταφέρουμε και να βγούμε νικητές. Χρειάζεται πείσμα και λεβεντιά, σαν αυτή που είχε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης « τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου