Ξεπερνιούνται τα εμπόδια για την επισκευή του δρόμου στον Αη Βλάση

 

 

Ξεπερνιούνται τα εμπόδια για την επισκευή στην  καθίζηση του δρόμου που οδηγεί από τον Αη Βλάση στις κατασκηνώσεις της ΧΕΑ η οποία δημιουργήθηκε από τις συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων.
lΤο parakampylia news επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ Παπαναστασίου ,την υπεύθυνη μηχανικό κ. Ρόκου αλλά και τον τοπικό πρόεδρο κ. Πολυχρόνη.
Οι προσπάθειες εστιάστηκαν σε δυο άξονες: 
Στην εξεύρεση προσωρινής λύσης η οποία είναι η δημιουργία μιας μικρής παρακαμπτηρίου 10-15 μ ώστε να προσπελαστεί το επικίνδυνο σημείο της κατολίσθησης.Αυτό συνεπαγόταν την άδεια των οικοπεδούχων και παραχώρηση αυτού του τμήματος.
Ύστερα από ενέργειες του τοπικού προέδρου,οι υπογραφές δόθηκαν και κατατέθηκαν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

ο δεύτερος άξονας όπως μας τόνισε η κ. Ροκου είναι η μόνιμη και ασφαλής κατασκευή του δρόμου το οποίο είναι και το δυσκολότερο αφού θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες γεωλογικές μελέτες και τα απαιτούμενα τεχνικά έργα  μια διαδικασία δηλαδή που θα πάρει πολύ χρόνο.

Αναμένουμε λοιπόν την άμεση αντίδραση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου,έτσι ώστε να επισκευαστεί το σημείο με ασφάλεια καθώς η παρούσα κατάσταση του δρόμου εγκυμονεί κινδύνους τόσο για διερχόμενα αυτοκίνητα που ρισκάρουν να περάσουν το σημείο όσο και για τους πεζούς. αφού μετά την δύση του ηλίου δύσκολα διακρίνεται το έλλειμμα του δρόμου! Να τονίσουμε ακόμα ότι μερικές εκατονταδες μέτρα πιο μακριά υπάρχει και δεύτερο σημείο,που ναι μεν είναι προσβάσιμο αλλά χρειάζεται επιδιόρθωση, καθώς και στο κομμάτι του δρόμου πάνω από τις κατασκηνώσεις που οδηγεί στην Ιστορική Κορομηλιά, όπου μεγάλοι βράχοι έχουν φράξει το δρόμο προς τα Ταμπούρια, σημείο όπου γίνονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της αναπαράστασης της τοπικής μάχης, που πρωτοστάτησε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.http://parakampylianews.blogspot.gr/