Οι αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Αγρινίου για την αντιμετώπιση πλημμυρών

unnamed (1)

 

 

unnamedΥπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αγρινίου, κ. Νίκου Καζαντζή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, σύσκεψη  στο Δημοτικό Κατάστημα του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Αγρινίου, με θέμα:  Σχεδιασμός και  δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρών-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας, αρμοδιοτήτων και συνεργασίας μεταξύ των φορέων, ενώ προτάθηκαν δράσεις και μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καζαντζής επισήμανε την άριστη και στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και όλων των αρμόδιων φορέων, εξήρε την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και αναφέρθηκε  στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει  ο Δήμος εξαιτίας της έλλειψης πόρων, ζητώντας παράλληλα την συνδρομή  της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προκειμένου από κοινού, να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία για αύξηση των κονδυλίων.

 

Η κα.Παναγιωτίδη, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και ο Προϊστάμενος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννης Τέγας, αναφέρθηκαν στις ενέργειες προετοιμασίας και πρόληψης που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως και όσες έχουν προγραμματιστεί με βασικό γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

 

Ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου Χριστόφορος Μπόκας δήλωσε ικανοποιημένος από την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής, επισήμανε πως πρέπει   αποσαφηνιστεί ο ρόλος και οι αρμοδιότητες που έχει ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας, ούτως ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και επιπροσθέτως ζήτησε από τον Δήμο Αγρινίου, την ενίσχυση των εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων  με φορητές αντλίες, για άντληση υδάτων σε περίπτωση ακραίων φαινομένων.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Αεροπορικού Κλιμακίου Αγρινίου, της  Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ακαρνανίας, Δ.Ε.Υ.Α.Α., Δασαρχείου, Δημοτικής Κοινότητας Αγρινίου, ΔΕΔΔΗΕ , ΑΔΜΗΕ/ Συγκρότημα Αχελώου /Καστράκι, Εθελοντικών Οργανώσεων, Εκπολιτιστικού –Μορφωτικού Συλλόγου Δύο Ρεμάτων, Πολιτιστικού & Αθλητικού ΣυλλόγουΑπανταχούΣχινιωτών, Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας, Αερολέσχης Αγρινίου, Ορειβατικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Λέσχης Μοτοσικλέτας Αγρινίου, Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.