Οι αποφάσεις του υπουργικού σχετικά με τράπεζες και ΑΤΜ. Από τον περιορισμό, εξαιρούνται οι συντάξεις

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν όλες οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, που συμμετείχε το υπουργικό συμβούλιο, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές από 28 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου. Τα ΑΤΜ, ωστόσο, αναμένεται να λειτουργήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας, με ανώτατο όριο αναλήψεων τα 60 ευρώ.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, χωρίς περιορισμό θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, αλλά και μέσω WEB Banking, ωστόσο μόνο εντός της Ελλάδος. Δεν θα μπορούν, δηλαδή, οι καταθέτες να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Από τον περιορισμό, εξαιρούνται οι καταβολές των συντάξεων. Οι τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν, ποια καταστήματα θα δίνουν τις συντάξεις στους συνταξιούχους.

Κανονικά θα καταβληθεί και η μισθοδοσία για τους μισθωτούς, ωστόσο για τις αναλήψεις τους θα υπάρχει το ανώτατο όριο των 60 ευρώ.

Οι αλλοδαποί τουρίστες θα μπορούν να κάνουν κανονικά αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ με τις κάρτες τους, εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.