Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το επεισόδιο σε βάρος Δημοτικών Αστυνομικών

Καταγγέλλουμε το επεισόδιο σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου με έντονη φραστική επίθεση εν ώρα διατεταγμένης υπηρεσίας.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 26 Μαΐου ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 επί της οδού Δήμου Τσέλιου όταν διερχόμενος οδηγός Ι.Χ.Ε. ακινητοποίησε το όχημά του στη μέση του δρόμου και δίχως άλλο κινήθηκε απειλητικά εναντίον των δύο συναδέλφων δημοτικών αστυνομικών βρίζοντας τες με χυδαίο τρόπο και με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αποχώρησε με το όχημά του, το οποίο δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ποινική διαδικασία και υποβλήθηκε μήνυση για απειλή και εξύβριση. Ο πολίτης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου πλημμελήματος και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου κρατήθηκε ως τη λήξη του αυτοφώρου της επομένης και οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο εν λόγω πολίτης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες πλέον της απειλής και της εξύβρισης και εκκρεμεί σε βάρος του η δικάσιμος από το αρμόδιο δικαστήριο.

Στεκόμαστε στο πλάι κάθε εργαζόμενου που ασκεί νόμιμα τα υπαλληλικά του καθήκοντα και είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος των υπαλλήλων.

Είμαστε συνυπεύθυνοι για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, την κόσμια και πολιτισμένη στάση μας απέναντι σε όλους, καθώς και την σύννομη συμπεριφορά μας.

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας

 

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Κομματάς Ευθύμιος                                      Θώμος Νικόλαος