Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Airbus


Φωτογραφίες από τα πρώτα ευρήματα της μοιραίας πτήσης της Egyptair έδωσε στη δημοσιότητα ο Αιγυπτιακός στρατός. Στις φωτογραφίες διακρίνονται κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, ένα σωσίβιο, τον υπνόσακο ενός μωρού και άλλα αντικείμενα.

Καπνός στο πιλοτήριο του Airbus πριν την συντριβή

Το αεροσκάφος Airbus 320 της EgyptAir, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και συνετρίβη στη Μεσόγειο είχε εκπέμψει αυτόματα μηνύματα για την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο, επιβεβαίωσαν σήμερα οι ερευνητές από το Γαλλικό Γραφείο Ερευνών Δυστυχημάτων, κρίνοντας ωστόσο πως είναι πρόωρο ακόμη να αποτολμηθεί οποιαδήποτε ερμηνεία αυτών των στοιχείων.Το ΒΕΑ «επιβεβαιώνει πως υπήρξε εκπομπή μηνυμάτων Acars (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) που επεσήμαιναν την ύπαρξη καπνού στο πιλοτήριο λίγο πριν την παύση αναμετάδοσης δεδομένων πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος του Γραφείου, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι πολύ νωρίς για να ερμηνεύσουμε και να κατανοήσουμε τα αίτια του δυστυχήματος όσο δεν έχουμε εντοπίσει την άτρακτο, ή τα καταγραφικά δεδομένων πτήσης. Η προτεραιότητα στις έρευνες είναι στραμμένη στον εντοπισμό της ατράκτου και των καταγραφέων», πρόσθεσε.http://www.real.gr/